Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff stipt aan wat de grote fout van Ferrari is geweest

Mercedes-teambaas Toto Wolff stipt na de GP van Hongarije wat er fout ging bij Ferrari en wat er juist goed ging bij Red Bull. Hij looft Max Verstappen voor een zeer sterke race.

George Russell startte voor Mercedes de GP van Hongarije vanaf poleposition, maar echt kans op de overwinning maakte hij niet. Red Bull was het snelste team en won met Max Verstappen de race, terwijl Russell en teamgenoot Lewis Hamilton het podium completeerden. Ferrari reed ondertussen een dramatische race. Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt na afloop van de race terug op de prestaties van de twee concurrenten en benadrukt dat een overwinning erg lastig was geworden. "We wisten nooit echt zeker of we mee konden doen voor de overwinning, maar het was bemoedigend dat George zo lang de leiding kon behouden op de zachte band. In eerste instantie was het bemoedigend, maar we wisten dat Ferrari meer snelheid had", legt Wolff uit tegenover onder meer RacingNews365. "Toen Leclerc voorbij ging aan George leek het er op dat we gewoon maar moesten accepteren dat ze op een ander niveau zitten." Toch zag Wolff dat Ferrari een zeer kostbare fout heeft gemaakt tijdens het weekend in Hongarije. "Ze zijn overduidelijk de fout in gegaan met de banden op vrijdag of zaterdag, ze hebben toen besloten om geen set mediums over te houden."

Wolff lovend over Verstappen en Red Bull

Verstappen, die vanaf de tiende startplaats de race won, krijgt complimenten van de Mercedes-teambaas. "Waar Max vandaan kwam, dat was goed. Hij maakte grote stappen met zijn eerste inhaalacties, waardoor hij zich later in een goede situatie bevond. De undercut op Lewis was daarbij ook zeer gewaagd." "Het was op dat moment nog niet duidelijk hoeveel stops we zouden gaan hebben in de race en ja, ik denk dat het een sterke race van ze was, zeer goed uitgevoerd", looft Wolff de concurrent.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'