Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verklaart tot de orde roepen Hamilton in GP Oostenrijk

Toto Wolff vond het tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk nodig om zich hoogstpersoonlijk via de boardradio bij Lewis Hamilton te melden. De coureur werd even tot de orde geroepen.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton was tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk druk bezig met track limits. Hij ging er veelvuldig overheen en verklaarde dat door herhaaldelijk zijn beklag te doen over de Mercedes W14. Het was volgens Hamilton onmogelijk om met die auto binnen de lijntjes te kleuren, omdat hij zich 'bijna niet liet besturen'.

Op enig moment was het Toto Wolff die daar een einde aan wilde maken. Hij meldde zich over de boardradio met de woorden: "Lewis, de auto is slecht, dat weten we nu wel. Rij er gewoon mee."

Na de race wordt Wolff ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd waarom hij die interventie nodig achtte. Hij geeft aan dat hij daarmee 'in het belang van het team' wilde handelen.

"Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat we met het pakket dat we hadden het best mogelijke resultaat in de wacht wilden slepen. Ik wilde er zeker van zijn dat we alles zouden geven", zo legt de Oostenrijker uit.

"Het was met de beste bedoelingen voor zowel de coureurs als het team", zo vervolgt Wolff. "Soms zijn er van die momenten waarop je even de rust terug wilt brengen in het team."

Mercedes-pace

Dat gezegd hebbende weet Wolff dat Mercedes flink heeft moeten incasseren op de Red Bull Ring, want het ging gewoon echt niet goed: "Het was een taaie dag. We kregen met geen mogelijkheid snelheid in de auto. We zagen al vanaf de vrijdag dat we een paar tienden en misschien zelfs nog wel iets meer tekort kwamen."

En zo weet Mercedes eigenlijk nooit op voorhand zeker waar het staat: "Deze ommezwaaien zijn interessant. Het ene weekend zijn we de eerste uitdagers van Red Bull en het andere weekend zijn dat Ferrari en/of Aston Martin. Dit weekend hingen wij aan de achterkant van dat groepje."

Het wrange in de ogen van Wolff is dat Mercedes twee raceweekenden op rij verrast werd door de pace van de auto: "We dachten dat het circuit in Montreal niet ideaal was voor ons, maar daar verliep alles verrassend goed. Vervolgens dachten we dat de snelle aard van de Red Bull Ring ons goed zou liggen, maar dat was nooit het geval."

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Sainz F1-team bevestigt verregaande interesse