Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verzekert Mercedes-fans: "We hebben duidelijke aanwijzigingen"

De vrijdag in Italië ging niet helemaal gepland voor Mercedes. Een aantal kinderziektes en gebrek aan pace betekent een achterstand op de rest, maar teambaas Toto Wolff heeft vertrouwen in het vervolg van het weekend.

Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes moet voor de Formule 1 Grand Prix van Italië nog hard aan de bak om bij te benen met de topteams. Lewis Hamilton en George Russell waren nog niet geheel tevreden over de prestaties van de W14, maar verwachten snel verbetering. Nog in Monza moeten de prestaties erop vooruit.

Terugblikkend op de vrijdagsessies constateert Toto Wolff bij het Duitse Sky Sport het volgende. "Beide coureurs waren absoluut niet blij met de auto. Onderstuur, ze krijgen de auto niet ingestuurd. We moeten analyseren waarom. Hamilton had een andere set-up dan Russell en daarom is er een gat, alhoewel Lewis ook niet op de zachte banden heeft gereden."

Wat is de grootste uitdaging op weg naar de kwalificatie op zaterdag? "De grootste horde is de pace! We zijn langzamer dan Ferrari. Op de stukken zonder DRS zijn we competitief, maar op de stukken met DRS totaal niet. Veel data om doorheen te spitten!", aldus de Oostenrijker.

Bij Viaplay voegt hij daar nog het een en ander aan toe. "We hebben deze vrijdag veel geleerd. De auto was niet goed. We moeten op zoek naar oplossingen wat betreft de set-up, om de auto sneller te maken, maar we weten waar we dat moeten doen. Dat is vooral op het gebied van drag. Lewis was zelfs minder tevreden vandaag dan George, maar we hebben duidelijke aanwijzingen (hoe het beter kan gaan, red.)."

Ook gaat de teambaas van Mercedes in op de contractverlenging van beide coureurs van de Duitse renstal. De rest van het interview vind je hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt