Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff weet het zeker: "Het pakket van Ferrari is nu op elk vlak sterk"

Tegen de verwachting in was het Ferrari dat er op zaterdag vandoor ging met de poleposition voor de Grand Prix van Singapore. Na afloop van de kwalificatie weet Toto Wolff het zeker. Het algemene pakket van Ferrari is gewoon erg sterk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het team van Mercedes moest zaterdag haar meerdere erkennen in concurrent Ferrari, dat tijdens de kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit beslag legde op de poleposition. Het was Charles Leclerc die in Singapore de snelste was, gevolgd door Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat Ferrari erg snel was, maar volgens de Oostenrijker moet Mercedes ook eens goed in de spiegel kijken: "Als je goed naar de ronde van Leclerc kijkt, dan was die nogal rommelig. Hij had zowel in bocht één, twee als drie momenten van overstuur. Het algemene pakket van Ferrari is dus erg sterk, aangezien ze alsnog de poleposition veroverde", zo meldt Wolff tegenover onder andere RacingNews365.

"Tegelijkertijd moeten we ook naar onszelf kijken en afvragen of we alles goed hebben aangepakt. En het antwoord daarop is duidelijk: nee. Maar goed, je moet Ferrari altijd op je radar houden. Aan het begin van het seizoen waren ze ook al een paar races heel sterk. Op een of andere manier wisten ze die lijn niet door te trekken, maar de afgelopen periode hebben ze de draad weer opgepakt."

"In aanloop naar dit weekend riep iedereen dat het een gevecht tussen Mercedes en Red Bull ging worden, omdat Ferrari alleen maar snel zou zijn op rechte stukken. Ik probeer altijd voorzichtig te zijn met zulke uitspraken, en zo zie je maar. Het Marina Bay Street Circuit is dan wel een bijzonder en afwijkend circuit, maar ik denk niet dat Ferrari tijdens de kwalificatie geluk had. Met Ferrari moet je namelijk altijd rekening houden", aldus de Mercedes-teambaas.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

3 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"