Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wijst zichzelf als schuldige aan: "Heb daar teveel over gepraat"

De aanstaande overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari zorgt ervoor dat Toto Wolff op zoek moet naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell. Hij heeft een potentiële opvolger in zijn eigen stal zitten, maar de Mercedes-teambaas ziet dat hij misschien teveel over Andrea Kimi Antonelli heeft gepraat.

Antonelli Prema 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het kwam begin februari als een donderslag bij heldere hemel: de spectaculaire overstap van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari. Waar heel veel mensen dachten dat Hamilton zijn carrière bij het Duitse merk zou beëindigen, vertrekt hij dus na twaalf jaar. Zo komt er een einde aan het sprookje en het gezamenlijke succes van Hamilton en Toto Wolff bij Mercedes.

De grote vraag is nu: wie komt er naast George Russell te zitten bij Mercedes in 2025? Wordt het Alex Albon, Carlos Sainz, Fernando Alonso of toch jongeling Andrea Kimi Antonelli? De Italiaan en tevens Mercedes-junior rijdt dit jaar voor het eerst in de Formule 2 en sloeg de Formule 3 zelfs over. De verwachtingen rond Antonelli zijn hooggespannen, maar zeker in het eerste weekend in Bahrein kon hij de verwachtingen nog niet inlossen. Daar pakte hij slechts één schamel puntje in de hoofdrace.

Tijdens het tweede weekend in Djedda ging het al wat beter met de Italiaan, met twee zesde plaatsen en een voorlopige tiende plek in de Formule 2. Toch wil Toto Wolff niet teveel druk leggen op de jongeling, zeker ook met het oog op de overstap naar de Formule 1. "Ik ben er waarschijnlijk schuldig aan dat ik teveel over Kimi heb gepraat. Hij is pas 17, sloeg de Formule 3 over en racet nu in de Formule 2", zo zegt Wolff tegenover F1.com.

'Wil het tegenovergestelde doen'

"Hij moet leren en, hoe zal ik het zeggen, in de schaduw staan om zich te kunnen ontwikkelen. Ook zal hij moet begrijpen wat hij moet doen. Ik weet niet of hij volgend jaar al in de Formule 1 rijdt en of dat dan bij ons is of bij een ander team", zo vervolgt hij.

Waar de beslissing van Hamilton om naar Ferrari te gaan al vroeg bekend werd gemaakt, gaat de Oostenrijker dat juist niet doen. "De beslissing van Lewis om naar Ferrari te gaan was vrij vroeg genomen, dus ik wil het tegenovergestelde doen. Ik wil wachten en zien hoe het seizoen verloopt, hoe de rijdersmarkt zich ontwikkelt en dan later in het seizoen een beslissing nemen", zo gaat de Mercedes-teambaas verder.

"Ik heb gezegd dat we ook naar de lange termijn moeten kijken en niet naar de rijdersbezetting voor over één jaar, maar over drie, vijf of tien jaar. Met dat perspectief wil ik gewoon de opties openhouden met alle mogelijke gevolgen van dien", zo legt hij uit. Eerst focust Wolff zich op het afsluiten van een succesvolle periode met Hamilton. "We hebben zo'n liefdesrelatie met Lewis en Mercedes en hoe goed we het hebben gedaan, dat niets hier een schaduw over kan werpen. We willen op een hoogtepunt eindigen en we zullen dit seizoen alles geven", zo sluit de teambaas van Mercedes af.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China