Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff wil opstaan na valpartij: "Geen wonderen in strijd met Red Bull"

Mercedes presenteerde afgelopen week de nieuwe W15 aan het wereldpubliek. De auto moet een stap in de goede richting opleveren, maar zit er meer in voor het team van Toto Wolff? De teambaas gelooft na de 'valpartij' van de afgelopen drie jaar niet in wonderen.

M410733
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Natuurlijk wil Mercedes de weg naar voren volle bak inzetten met de nieuwe Mercedes W15, maar Toto Wolff houdt een hele duidelijke slag om de arm als het gaat om het aanvallen van Red Bull in de strijd bij de constructeurs. Mercedes komt van ver, zo weet ook Wolff.

"Als je valt, dan sta je weer op", zo gaf ik rond de teampresentatie aan. "Dat is wat ik het meeste geleerd heb in de afgelopen drie jaar. Het gaat erom dat je erkent op welke vlakken je iets te leren hebt om je doelen te bereiken. Dat is de sleutel naar succes op de lange termijn."

"We hebben een hekel en verliezen en dat is onze drijfveer. Dat betekent echter niet dat we niet kunnen genieten van de uitdaging die ons te wachten staat. Dat maakt deel uit van onze ontwikkeling", zo vervolgt de Oostenrijker, die natuurlijk een noemenswaardige stap wil zetten, maar geen wonderen verwacht.

"Je moet realistisch zijn over de kansen om een team te verslaan dat onder de nieuwe reglementen steeds zo ver voor lag op de concurrentie. Een team bovendien dat de laatste twee jaar alles goed deed op het moment dat wij dat nalieten."

"In topsport bestaan eigenlijk geen wonderen. Maar we voelen tegelijkertijd onze ambities heel sterk. Red Bull en de enorm sterke auto die ze hebben gebouwd vormen de referentie en we zetten er op in hen te verslaan. Ik weet niet wanneer we daar in zullen slagen, want ik heb nu eenmaal geen glazen bol. Maar we zullen al snel weten hoe ver zij voor staan op de rest en hoe groot onze uitdaging dus gaat zijn", zo besluit Wolff, doelend op de naderende wintertest.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China