Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff zet Red Bull op scherp: "Mercedes gaat winnen op Monza"

Als het aan Mercedes-teambaas Toto Wolff ligt, gaan de Duitsers er op het hogesnelheidscircuit van Monza vandoor met de overwinning. Wolff is van mening dat Mercedes op Zandvoort al ad kunnen winnen, maar dat Max Verstappen het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te slim af was. Daarom verwacht de Oostenrijker niets minder dan de overwinning in Italië.

Toto Wolff Mercedes Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tegenover het Italiaanse Sky Sport spreekt Toto Wolff zich duidelijk uit wanneer het over de ambities richting de Grand Prix van Italië gaat. "We gaan in Italië vol in de aanval en we gaan de prijzen veroveren op Monza", aldus de woorden van Wolff, die weinig ruimte voor verwarring open laten. "Tijdens de Grand Prix van Nederland hadden we ook kunnen winnen, maar kleine details maakten het verschil. Daardoor won de snelste en slimste coureur van de dag en dat was in dit geval Max Verstappen. Daarachter pakte Lewis Hamilton nog het punt voor de snelste ronde en dat was belangrijk voor ons."

"Het is Red Bull dit seizoen namelijk al eens overkomen dat ze een punt lieten liggen, door het onnodig mislopen van de snelste ronde in de race. Dat zijn van die dingen waar we op moeten letten, want zo'n scenario wil je voorkomen." Ondanks dat Mercedes scherp was en met Hamilton de snelste race ronde veroverde op Zandvoort, zag de Oostenrijker ook het een ander misgaan bij zijn team in Nederland. "We moesten op tactisch gebied toeslaan, maar juist daarin pakte alles net niet goed uit. Dat zijn net die details waarom het allemaal draait."

"Ook was Verstappen de snelste op de zaterdag en daarmee haalde hij zijn overwinning al voor 50% binnen. Het was namelijk belangrijk om tijdens de race in Nederland vanaf poleposition te starten", blikt Wolff nog eens kort terug op de race in Nederland. "Naast de race heb ik ook genoten van de fans in Nederland. Die waren geweldig en voor mij is het beeld wat ik in Zandvoort heb gezien de nieuwe benchmarkt. Het leek als een voetbalstadion en dat hoop ik volgende week terug te zien op Monza!"

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

70 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull