Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ziet 'sprookje' voor Hamilton werkelijkheid worden

Het moest misschien zo zijn en het pakte dan ook daadwerkelijk zo uit: Lewis Hamilton die in zijn laatste thuisrace met Mercedes de overwinning op zijn naam schrijft. Teambaas Toto Wolff is als vanzelfsprekend heel blij met de prestatie van de zevenvoudig wereldkampioen op Silverstone.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton wachtte al een hele tijd op zijn 104e overwinning in de Formule 1 en tijdens zijn thuisrace op Silverstone was het dan zover. Sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 won de zevenvoudig wereldkampioen geen race meer en hij was dan ook zeer geëmotioneerd na afloop van de race.

Hoe heeft zijn teambaas, Toto Wolff, deze race beleefd? "Ik denk dat het veel belangrijker is dat we een goed afscheid hebben gehad, met Lewis die de GP van Groot-Brittannië heeft gewonnen. Voor zijn eigen fans, in de laatste race voor Mercedes en op eigen bodem. Dat is een klein sprookje", zo vertelt Wolff tegenover ORF.

Aan het einde kwam Max Verstappen echter nog snel dichterbij, al kwam het niet meer tot een gevecht tussen de twee kemphanen. "Max had uiteindelijk de betere band. Ik denk dat de beslissing om voor de harde band te gaan er één was waarvan wij niet dachten dat het de juiste zou zijn. Maar hij kon toen echt pushen, zelfs in de snelle bochten, en heeft daarom een inhaalslag gemaakt."

Hamilton werd op de intermediates eerder naar binnen gehaald door het team. Was dat uiteindelijk een briljante zet? "Ik denk dat dat een goede zet was, omdat we daar een beetje ronddoolden. Maar de communicatie tussen coureur en team was ook heel goed en dat was in het verleden ook niet altijd zo."

Wat betekent deze overwinning voor Wolff zelf? "Ik denk dat het verhaal, zoals het nu eindigt met Lewis in Groot-Brittannië, een hele belangrijke is voor hemzelf en voor het team. Maar ik denk op dit moment nog niet echt na over wat deze overwinning voor mij betekent. Misschien zullen we op een dag, als het afgelopen is met Lewis, terugdenken aan de Grand Prix en zeggen dat het geweldig was."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"