Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Worstelende Verstappen niet in top drie tijdens eerste training Imola

Charles Leclerc zette vrijdagmiddag de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola. Max Verstappen kwam niet verder dan de vijfde plek, achter zijn teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op het zonnige Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari was het al gelijk druk op de baan. Vorig jaar ging de Grand Prix van Emilia-Romagna niet door door overstromingen, waardoor de teams nu maar wat graag data wilden vergaren. Wie zeker tijd op de baan wilde besteden, was de reservecoureur van Haas, Oliver Bearman. Hij zat tijdens de eerste vrije training in de Haas van Kevin Magnussen.

Max Verstappen was gelijk de snelste man en trok een flink gat naar de concurrentie, al dook George Russell in de Mercedes daar al snel onderdoor. Na een kleine tien minuten herstelde Verstappen de orde en stond hij weer bovenaan, met zijn teamgenoot Sergio Perez daar slechts acht duizendsten achter. Maar het ging rapper en rapper, al zochten verschillende coureurs de limieten van de baan op. Zo kwamen Yuki Tsunoda en Lewis Hamilton in het grind terecht.

Uitslag Eerste vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog ruim veertig minuten op de klok tijdens de eerste training werd er een gele vlag gezwaaid, waarna niet veel later de rode vlag werd getoond. Alexander Albon zette zijn Williams namelijk aan de kant en daardoor lag de sessie tijdelijk stil. De auto van Albon viel uit nadat hij over een kerkbstone was gereden.

De sessie werd al relatief snel weer hervat en het ging weer sneller en sneller. De twee Ferrari's zagen er snel uit, met Carlos Sainz voor Charles Leclerc op 1 en 2. Niet veel later kwam Daniel Ricciardo in het grind terecht en ook Oscar Piastri kwam even buiten de baan terecht, net als Carlos Sainz. Lewis Hamilton verloor echt de controle over zijn Mercedes en ontsnapte aan schade aan zijn bolide.

Verstappen zette vervolgens aan op zachte banden, maar de Nederlander kwam niet verder dan de vierde plek. Over de radio klaagde hij al over het feit dat hij in bocht 11 geen grip had. Niet veel later ging Verstappen op hoge snelheid rechtdoor op de chicane achterop het circuit, om in de absolute slotfase nogmaals buiten de baan te komen.

Leclerc was uiteindelijk de snelste man, gevolgd door Russell en Sainz. Perez werd vierde en Verstappen zette zijn Red Bull uiteindelijk op de vijfde plek neer.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training