Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Wurz is zeker van overstap Russell naar Mercedes

Alexander Wurz weet hoe het is om met een Mercedes-motor te rijden in de Formule 1. De huidige F1-analist kwam in de koningsklasse van de autosport uit voor McLaren dat ook in die tijd al met een Mercedes-motor reed. Volgens de lange Oostenrijker zal George Russell volgend seizoen niet alleen met een Mercedes aangedreven bolide rijden, maar ook met een door Mercedes gemaakt chassis.

Russell podium Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Tegenover ORF liet voormalig F1-coureur Alexander Wurz zich zeker uit over de toekomst van George Russell in de Formule 1. "Het is bijna niet voor te stellen dat George volgend jaar niet voor Mercedes zal rijden", begint de voormalig Benetton-coureur zijn pleidooi over de sterk presterende Williams-coureur. "In mijn ogen is er maar weinig kans dat hij volgend jaar niet naast Lewis Hamilton zal rijden bij Mercedes. Russell presteert namelijk geweldig dit seizoen en hij verdient in mijn ogen dan ook het zitje bij Mercedes in 2022."

"Ook in Spa was het optreden van Russell wederom heel sterk in de kwalificatie en daarmee veroverde hij uiteindelijk ook zijn eerste podiumplek", aldus Wurz, die begrijpt dat Hamilton een andere mening is toe gedaan. "Hamilton zal logischerwijs hebben gevraagd om Valtteri Bottas als zijn teamgenoot te behouden, aangezien het verleden heeft uitgewezen dat ze zeer succesvol kunnen samenwerken. Voor Mercedes is echter de tijd gekomen, om vooruit te kijken."

"Met het oog op de toekomst is het namelijk beter om Russell volgend jaar aan de zijde van Lewis te zetten. Ergens komt het moment dat je een coureur klaar moet hebben staan die Hamilton kan vervangen als de zevenvoudig wereldkampioen besluit om te stoppen. Daar moet je als team op anticiperen en dus is het logisch om nu Russell naar het team te brengen. De jonge Brit heeft zijn plaats bij het team in mijn ogen afgedwongen."

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull