Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP nieuws

Zarco kruipt door het oog van de naald en bemachtigt alsnog een MotoGP-zitje

Johann Zarco heeft voor de derde keer in een jaar tijd getekend bij een ander MotoGP-team. Ditmaal ondertekende de Fransman een contract bij het Avintia Ducati MotoGP-team. Daar hoopt de 29-jarige rijder zich in 2020 te revancheren voor zijn desastreus verlopen KTM-seizoen.

Johann Zarco 2019 motogp
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Zarco tekende vorig jaar een contract bij het fabrieksteam van KTM, maar daar kwam de tweevoudig Moto2-wereldkampioen totaal niet uit de verf. Daarom besloot de excentrieke coureur zijn contract halverwege dit jaar in te leveren en op zoek te gaan naar een nieuw team. Doordat Honda-rijder Nakagami na een crash met Rossi op het circuit van Assen te veel last had van zijn been en alsnog geopereerd moest worden, kwam er een plek vrij bij LCR-Honda.

Daar liet Zarco zien nog steeds een goede coureur te zijn, maar werden zijn optredens niet beloond met een zitje bij het fabrieksteam van Honda. Die plaats ging namelijk naar Alex Marquez, de huidige Moto2-wereldkampioen. Door die ‘move’ van Honda leek de carrière van Zarco voorbij te zijn.

Eind november werd echter duidelijk dat het Avintia-team een officieel klantenteam wordt van Ducati en het kleine team krijgt zo meer mogelijkheden om mee te kunnen strijden om de topplaatsen. Die stap was genoeg om een eerder kritische Zarco alsnog te overtuigen om voor Avintia uit te komen. De Fransman neemt de plaats over van Karel Abraham.

De Tsjech liet op zijn beurt overigens weten dat hij zijn ontslag per mail kreeg toegestuurd.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez