Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Natte zaterdag zal zorgen voor zinderende kwalificatie in Hongarije

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het laatste weerbericht voor de zaterdag in Hongarije. Op het moment van schrijven is het al ruim voor de start van de derde vrije training begonnen met regenen. Het belooft daarom een zeer natte zaterdag te worden op en rond de Hungaroring.

Zoals voorspeld gaat het deze zaterdagmiddag erg nat zijn als de coureurs in Hongarije om 13:00 uur beginnen aan de derde vrije training, alvorens om 16:00 uur lokale tijd de kwalificatie van start zal gaan. Er trekt een lagedrukgebied over het land en dat gaat gepaard met stevige buien. Op meerdere plaatsen wordt er bovendien onweer gemeld. De afgelopen dagen is het tropisch warm geweest in dit deel van Europa en de buien markeren de overgang naar een koeler weertype. De afgelopen 24 uur is er op sommige plekken in Hongarije al bijna 20 millimeter aan regenwater gevallen. Ter vergelijking: in Nederland valt in heel juli ongeveer 75 millimeter regen. De komende uren zullen er nog meer buien over het circuit trekken. De derde vrije training en ook de kwalificatie gaan dan ook naar alle waarschijnlijkheid verreden worden op een natte baan. De intermediates en regenbanden zullen in alle garages dus ongetwijfeld al lang en breed klaar staan. Update 15:00 uur: de ergste buien lijken toch het circuit bespaard te blijven tijdens de kwalificatie en dus worden het misschien toch droge omstandigheden tijdens de kwalificatie.

1553302508839264257

Adding another ‘rain at the Hungaroring’ video to your timeline. 🌧 #HungarianGP pic.twitter.com/EhuCNcnYA4 — BWT Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) July 30, 2022

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten