Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zeldzame kans op regenachtig weer tijdens GP Bahrein

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de weersverwachting voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Opmerkelijk: het kan gaan regenen in de woestijn van Bahrein.

Er valt niet vaak regen in Bahrein, maar komend weekend is dit mogelijk wel het geval. Overdreven heet zal het in ieder geval niet zijn en vooral tijdens de race kan het flink waaien. Als er woestijnzand op de baan waait zal dit flinke gevolgen hebben voor de grip. Op vrijdag, tijdens de vrije trainingen is het volop zonnig. De middagtemperatuur ligt rond 25 graden en er waait een matige (3-4 Bft.) noordenwind. De zon schijnt met UV-index 10 en dus kan je in de zon zeer snel verbranden. Zaterdag bestaat er een kans op buien. Die buienkans neemt wel in de loop van de dag af. Dit betekent dat de kans op een natte baan bij de derde vrije training aan het begin van de middag beduidend groter is dan bij de kwalificatie eind van de middag. Ook wordt het in de loop van de middag zonniger. Met voldoende zon wordt het 26 graden en is het drukkend warm. De wind zit zaterdag in de oosthoek en is matig van kracht.

Op zondag kan het eveneens gaan regenen, maar volgens de laatste verwachting is ook dan de buienkans in de eerste helft van de dag groter dan in de tweede helft. De race vindt pas in de vroege avond plaats en dus is het tijdens de race zeer waarschijnlijk droog. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur zakt van 27 graden aan het begin van de race naar 24 graden aan het einde van de race. Wat verder opvalt is de wind. Tijdens de race staat waait er een vrij krachtige tot krachtige (5-6 Bft.) wind uit het zuidoosten. Ten zuidoosten van het circuit ligt, uiteraard, een woestijn. Als er lokaal zand op de baan waait kan dit de grip flink verlagen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'