Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Zieke Norris kwakkelt met gezondheid voorafgaand aan GP Spanje

Lando Norris kwalificeerde zich als elfde voor de GP van Spanje, nadat hij heel kort Q3 gehaald leek te hebben. Toch is de Brit tevreden, want al het hele weekend gaat het niet heel lekker met de jonge coureur.

Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lando Norris start de GP van Spanje vanaf de elfde plek, maar de McLaren-coureur doet dat niet in een blakende gezondheid. Hij voelt zich namelijk niet heel lekker in Barcelona.

"Al het hele weekend ga ik niet lekker. Het is geen COVID, maar ik heb last van mijn keel, mijn ogen en ik zie slecht. Dat helpt niet mee."

"Ik heb van veel dingen last", vervolgt Lando. "Ik slaap slecht en ik heb waarschijnlijk al een lange tijd niet zo weinig energie gehad. Ik ben dus niet op mijn best dit weekend."

			© XPB Images
	© XPB Images

Track limits nekken Norris

Ondanks zijn gezondheidssituatie wist Norris het toch tot Q3 te schoppen. Alhoewel, dat dacht hij, totdat zijn ronde werd afgepakt vanwege het overschrijden van de track limits.

"Ik was dan ook blij dat ik Q3 had gehaald. Om die ronde te rijden, na het weekend dat ik tot aan dat punt had gehad... Ik was er verrast door en daardoor voelde ik me meteen wat beter", vervolgt Lando zijn verhaal.

Hij kreeg echter snel slecht nieuws van zijn engineer te horen. Norris accepteert het. "Het was een simpele overtreding. De beelden van de FIA toonde aan dat ik buiten de baan was gekomen, dus zo simpel is het."

"Het is lastig, want in die bocht heb je een grindbak, maar daarvoor nog tien centimeter asfalt dat je kan gebruiken. Dan zou je zeggen dat het makkelijker is om de grindbak als limiet te hebben, zodat iedereen tot aan de grindbak kan pushen en je als het ware daardoor gestraft wordt als je te wijd gaat. Maar goed, het is al het hele seizoen de regel, dat de witte lijn de limiet is. Ik hield me daar simpelweg niet aan."

Norris in het nadeel tijdens de race

Niet alleen zit Norris niet zo lekker in zijn vel, op zaterdag miste hij bijna een hele trainingssessie toen hij de vloer van zijn McLaren beschadigde. Ook dat zal niet meehelpen.

"Ik wil het niet als excuus gebruiken voor de kwalificatie. Als ik er last van zal hebben, dan is dat tijdens mijn lange runs", denkt hij. "Elk beetje kennis kan je namelijk helpen om de banden beter te managen en de temperaturen laag te houden. Dat is niet makkelijk om tijdens de race nog te leren."

"Natuurlijk weet ik al ongeveer hoe ik dat moet doen, maar niets is beter dan het daadwerkelijk leren toe te passen op het circuit. Op zondag loop ik dan misschien ook een paar stapjes achter op de rest, maar hopelijk kan ik dat tijdens de race goedmaken", zo sluit hij toch redelijk hoopvol af.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"