Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Zo kijk je de Formule 1 GP van Frankrijk live op tv

Kan Max Verstappen in Frankrijk verder gaan waar hij vorig jaar was gebleven toen hij de Grand Prix op Paul Ricard won? Dit weekend hoopt hij zijn voorsprong in het Formule 1-kampioenschap in ieder geval uit te breiden. Krijgen we net zo'n spannende race als vorig jaar? Zo kan jij de GP van Frankrijk live op tv kijken.

Verstappen Leclerc sprintrace Austria
Advertorial
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
De Franse Grand Prix wordt verreden in Le Castellet, op slechts enkele kilometers afstand van de Franse zuidkust. De baan staat bekend om de blauwe en rode asfaltstroken die er naast het circuit liggen. Deze moeten ervoor zorgen dat de coureurs afgeremd worden bij een crash of spin en dat de coureurs zich zo goed mogelijk aan de track limits houden.

Vorig jaar zagen we een bloedstollend gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, waarbij de Nederlander uiteindelijk door een dappere strategische call van zijn team aan het langste einde trok en in de voorlaatste ronde voorbij ging aan zijn Mercedes-rivaal.

Dit jaar zal hij het opnemen tegen de mannen van Ferrari, of kan Lewis Hamilton zich samen met Mercedes opnieuw mengen in de strijd? Na de vrijdagse trainingen krijgen we op zaterdagmiddag nog de derde vrije training, die om 13:00 uur begint. Als alle teams de puntjes op de i hebben gezet, wordt er vanaf 16:00 uur gekwalificeerd.

In de studio schuiven voormalig F1-coureur Giedo van de Garde en ex-motorengineer van Ferrari Ernest Knoors aan. Samen met presentatrice Amber Brantsen blikken zij op zaterdag vanaf 15:30 alvast vooruit op de o zo belangrijke kwalificatie.

Meer informatie over Viaplay en de laatste aanbieding(en) vind je hier.

Volop keuze bij Viaplay

Op zondag kan je de Grand Prix van Frankrijk natuurlijk eveneens aanschouwen bij Viaplay. De GP gaat om 15:00 uur van start, maar al een uur eerder, vanaf 14:00 uur, zullen Amber Brantsen, Giedo van der Garde en Ernest Knoors vanuit de studio je op de hoogte houden van alle gebeurtenissen op Paul Ricard en vooruitblikken op de race.

Op locatie is Viaplay natuurlijk zoals altijd ook aanwezig met pitreporter Stephane Kox, maar ook het inmiddels welbekende commentaarduo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskers is natuurlijk van de partij in de commentatorencabine.

Met zijn allen brengen zij de Formule 1-race de woonkamer binnen, maar tegelijkertijd kan jij ook zelf beïnvloeden wat je ziet. Zo zijn de onboardbeelden van Max Verstappen beschikbaar en kan je met een druk op de knop switchen.

Viaplay kijk je via de app op je PC, smartphone, tablet of smart TV en anders gewoon in je browser. Klanten van KPN kunnen tevens terecht op kanaal 225, Ziggo klanten stemmen dan af op kanaal 200.

Kijk de Formule 1 GP van Oostenrijk live op Viaplay.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken