Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Indycar

Zo kijk je de Indy 500 live op tv in 2022

Mis niets van de Indy 500 live op tv. Op zondagavond 29 mei staat de befaamde Indy 500 op de kalender, die wordt verreden op de Indianapolis Motor Speedway in de Verenigde Staten. Rinus VeeKay en zijn IndyCar-collega's openen dan de jacht op de overwinning en het daarbij horende glas melk.

Veekay Indy 500 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar - Matt Fraver

De 106e editie van de Indy 500 wordt op 29 mei 2022 verreden. De afgelopen weken werd al druk geoefend en gekwalificeerd. Rinus VeeKay van Kalmthout is de enige Nederlandse deelnemer en zal de race beginnen vanaf de eerste startrij, nadat hij zich in de kwalificatie mengde tussen de grote namen.

Om 18:45 uur Nederlandse tijd zal er op zondagavond met de groene vlag worden gezwaaid en beginnen de coureurs aan de race van 500 mijl. Dat staat gelijk aan 200 ronden op de Indianapolis Motor Speedway. Afhankelijk van de hoeveelheid cautions kan de race ongeveer drie uur duren.

Waar kijk ik de Indy 500 live op TV kijken?

In Nederland kan Indycar worden gevolgd via Ziggo Sport, dat de uitzendrechten in handen heeft. De Indy 500 wordt logischerwijs ook uitgezonden op de sportzender. Vanaf 18:35 kan er ingeschakeld worden op kanaal 14, terwijl op Ziggo Sport Racing al vanaf 17:00 wordt begonnen met de uitzending. Het commentaar wordt verzorgd door Rene Hoogterp.

Volg de Indy 500 live op RacingNews365

Vanzelfsprekend hoef je niets van de Indy 500 te missen op RacingNews365. Vanaf 18:00 uur word je middels onze liveblog op de hoogte gehouden van alle gebeurtenissen op en rond de Indianapolis Motor Speedway. Van het moment dat het legendarische Gentleman start your engines! klinkt, tot en met de finish van de race én het wereldberoemde glas melk op het podium.

Na 200 ronden weten we wie de winnaar van de Indy 500 in 2022 is én of het Rinus Veekay gelukt is om in de voetsport van Arie Luyendijk te treden - de Nederlander die in 1990 en 1997 de Indy 500 won.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez