Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Abiteboul: "Daar hangt de Formule 1-toekomst van Renault van af"

De terugkeer van Renault in de Formule 1 is tot nu toe nog niet zo verlopen als het Franse team had gehoopt. Nu het budgetplafond in 2021 zal worden ingevoerd, hoopt Renault-teambaas Cyril Abiteboul dat de toekomst voor het team er rooskleuriger uitziet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2016 kwam Renault met veel bombarie als fabrieksteam terug naar de Formule 1. Met het doel om weer een topteam te worden investeerde het Franse moederbedrijf aanzienlijk in het F1-team. De equipe zette vervolgens elk jaar een mooie stap voorwaarts, totdat de progressie afgelopen jaar plots stokte.

Het gat naar de topteams werd groter en tegelijkertijd ging dat gepaard met veel onrust binnen de top van het moederbedrijf. Het moet beter wil Renault op de lange termijn in de sport blijven, weet ook teambaas Cyril Abiteboul. Volgens hem hangt de toekomst van het F1-team voornamelijk af van de nieuwe regels en het nieuwe Concorde Agreement.

De Fransman is in ieder geval wel positief gestemd over de toekomst, zo vertelt hij in gesprek met Autosport. "De nieuwe regels voor 2021 spelen Renault in de kaart. Ze zijn niet per se perfect voor ons, maar het gaat zeker de goede kant op. Alles wat we de afgelopen periode hebben gedaan bij Renault staat volledig in het teken van dat seizoen."

"Ook bij het moederbedrijf is iedereen daarvan op de hoogte, maar vooralsnog is er nog steeds geen beslissing gemaakt over de toekomst van het Formule 1-team", waarna Abiteboul aangeeft dat er geen haast bij komt kijken. "Het huidige interim-bestuur van Renault is bezig met het vormen van een eigen strategie en we staan in nauw contact met hen."

"De getallen spreken voor zich, maar voorlopig is er nog geen beslissing gemaakt, die verwacht ik in het eerste half jaar van 2020", aldus de Franse teambaas.

0 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam