Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Achtervleugels Verstappen en Hamilton opnieuw gecheckt door de FIA

Na de sprintkwalificatie race van de Grand Prix van Brazilië zijn de achtervleugels van Max Verstappen en Lewis Hamilton opnieuw door de FIA aan een inspectie onderworpen.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De achtervleugels van Max Verstappen en met name die van Lewis Hamilton zijn het onderwerp van gesprek tijdens het weekend van de Grand Prix van Brazilië. Op de vrijdag voldeed het DRS-systeem van Hamilton niet aan de technische reglementen, terwijl het systeem van Verstappen klapperde alsof het los zat op de rechte stukken.

Op zaterdag kreeg Mercedes te horen dat Hamilton uit de uitslag van de kwalificatie geschrapt werd, omdat de auto niet legaal was. De wapperende vleugel van Verstappen was geen reden voor een onderzoek door de FIA, het feit dat Verstappen de vleugel van Hamilton aanraakte wel. Het kwam hem op een boete te staan van 50.000 euro.

Vleugels conform de reglementen?

Daarmee was de kous af, zo leek het, maar de FIA hield toch nog een vinger aan de pols. Na de sprintkwalificatie race werden de vleugels van zowel Verstappen als Hamilton opnieuw gecheckt. Er werd met name gekeken naar het beweegbare bovenste vleugelelement.

Het is één van de passages van een lange lijst aan onderdelen van auto's van verschillende teams die door de FIA zijn gecheckt. Het document eindigt met het bericht dat het al het gecontroleerde aan de regels voldeed, dus ook de vleugels van Verstappen en Hamilton.

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Brazilië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes