© ASO / Charly López

Nieuwsoverzicht

Al-Attiyah deelt lakens uit, Ten Brinke achtste in eerste Dakar-etappe

07 jan. 20:43 René Oudman 0 reacties
In navolging van Joan Barreda Bort en Nicolas Cavigliasso mag ook Nasser Al-Attiyah zich winnaar van de eerste etappe van Dakar 2019 noemen. De 48-jarige Toyota-coureur uit Qatar kreeg het voor elkaar om de 84 kilometer tussen Lima en Pisco in één uur, één minuut en 41 tellen af te werken.

Al-Attiyah mocht vanwege zijn eindklassering van 2018 (tweede) na titelverdediger Carlos Sainz senior als tweede van start gaan, in Lima. De autocoureurs hadden ruim een uur geduld moeten hebben alvorens zijn hun Dakar-avontuur mochten beginnen, nadat er veel vertraging was opgelopen bij het motorprogramma. Bepaalde techniek bij de waypoints moest namelijk nog worden gecheckt.

Tegelijkertijd met Sainz senior kwam Al-Attiyah aan de meet, wat betekende dat de laatstgenoemde twee minuten goed had gemaakt op zijn Spaanse rivaal. De Mini-rijder had officieel één minuut en 59 seconden langer over de 84 kilometer gedaan, dan dat Al-Attiyah deed. Jakub Przygonski greep zodoende nipt naast de tweede plaats, aangezien hij precies twee minuten moest toegeven ten opzichte van Al-Attiyah.

Bernhard ten Brinke begon zijn Dakar met een prima achtste plaats: de Nederlander was als tiende aan de rally begonnen in zijn Toyota, hield grote namen als Sebastien Loeb, Cyril Despres en Nani Roma achter zich maar zag tevens het sterk presterende tweetal Yazeed Al-Rajhi en Vladimir Vasyliev voor zich eindigen. Harry Hunt, de Brit met de Nederlandse co-rijder Wouter Rosegaar, werd netjes negende.

# Naam Tijd (verschil)
1 Nasser Al-Attiyah 1 uur, 1 minuut en 41 seconden
2 Carlos Sainz Sr + 1 minuut en 59 seconden
3 Jakub Przygonski + 2:00
4 Vladimir Vasyliev + 2:18
5 Yazeed Al-Rajhi + 2:28
6 Giniel de Villiers + 2:40
7 Stephane Peterhansel + 2:57
8 Bernhard ten Brinke + 3:19
9 Harry Hunt + 3:25
10 Cyril Despres + 4:25

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen