Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon kalmeert de fans na uitstekende eerste training: "Denk niet dat we top 5 of top 10 rijden"

Tijdens de eerste vrije training in Mexico was het niemand anders dan Alexander Albon die de tweede snelste tijd achter Max Verstappen reed.

Albon Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij staat inmiddels al een beetje bekend als 'koning van de vrije trainingen': Alexander Albon. De Williams-coureur en ex-Red Bull-collega van Max Verstappen leeft helemaal op bij het team uit Grove. Ook tijdens de eerste vrije training in Mexico sprong hij omhoog in de tijdenlijst naar de tweede tijd, op minder dan een tiende achter Max Verstappen.

Circuit niet geschikt voor de Williams

De Williams-coureur wist dit jaar al tijdens zes races punten te scoren, en van de 26 behaalde kampioenschapspunten van het team heeft Albon er 25 gescoord. De tweede vrije training in Mexico op vrijdag sloot hij op een 14e plek af, en daarmee wil hij ook de gemoederen een beetje bedaren: "Ik denk niet dat we langzaam waren in VT2, maar we hadden duidelijk een goede (lees: nog betere, red.) run in de eerste sessie. We waren beter dan verwacht, maar ik denk dat we vanaf de eerste ronde meteen snel van start zijn gegaan, waar andere teams er mogelijk iets langer over gedaan hebben om op snelheid te komen."

Tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Autodromo Hermanos Rodriguez-circuit werden er ook testbanden gebruikt: "We waren snel op de testband, maar mijn ronde op de zachte banden was niet erg goed. Dit is een circuit dat voor niemand geweldig aanvoelt met de lage downforce; je hebt het gevoel dat je veel wegglijdt, maar als je het vergelijkt met vorig jaar, is het een grote stap." Een tweede plek in de kwalificatie is volgens Albon dan ook niet realistisch: "Ik denk niet dat we top 5 of top 10 rijden, maar ik denk wel dat we morgen in een positie zijn om voor Q3 te vechten."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'