Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

"Albon niet snel genoeg voor Verstappen, maar blijft bij Red Bull"

Alexander Albon blijft bij Red Bull punten scoren, maar zeer sprankelend zijn de resultaten niet. Althans, dat vindt Jacques Villeneuve.

Albon Sainz VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon rijdt sinds de Belgische Grand Prix voor Red Bull en doet dat behoorlijk. Het is weinig sprankelend en het verschil met voorganger Pierre Gasly is niet noemenswaardig, ware het niet dat de rookie wel krediet krijgt.

Albon heeft een abonnement op de positie achter de top vijf coureurs, maar vóór de rest van het veld. Ook in Amerika eindigde hij als 'best of the rest', of beter gezegd eerste in de 'klasse Albon'. Jacques Villeneuve toont zich dan ook niet bijster onder de indruk.

"Ik vond het geen grote dag van Albon. Hij deed het in de kwalificatie oké en in de race eindigde hij na een inhaalrace op de vijfde plaats, wat prima is. Hij zit echter zeker niet op het niveau van Verstappen."

"Albon rijdt de punten naar huis en dat is een verschil met Gasly. Hij is echter niet veel sneller dan Gasly. Doordat hij wel de punten scoort, zal hij gewoon zijn plek behouden bij Red Bull", aldus de Canadees in gesprek met Sky Italia.

Tot dusver wist Albon al zijn races voor Red Bull te finishen in de top zes. Zijn beste resultaat is de vierde plaats in de GP van Japan.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez