Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon rekent na prachtig gevecht af met Leclerc in virtuele GP van Nederland

De virtuele Grand Prix van Nederland, verreden op het circuit van Interlagos, werd een prachtig gevecht tussen Alexander Albon en Charles Leclerc.

De virtuele Grand Prix van Nederland werd verreden op het circuit van Interlagos, omdat Zandvoort niet beschikbaar was in de game F1 2019. Op het Braziliaanse asfalt ontspon een mooi gevecht tussen Charles Leclerc en Alexander Albon.

Chaos bij de start, waarbij polesitter Stoffel Vandoorne en George Russell elkaar in de wielen reden, zorgde ervoor dat de gehele top vier wegviel. De Red Bull-coureur nam de leiding dankbaar over en knokte rondenlang met Charles Leclerc. Albon koos daarbij voor een afwijkende strategie ten opzichte van Leclerc. Daar waar de Ferrari-coureur al na 12 ronden de pits indook, en wisselde naar een setje van de harde band, reed Albon aanzienlijk langer door op zijn zachte banden.

Albon stopte in ronde 16 en wisselde naar de medium band. Door zijn pitstop viel hij terug tot de tweede positie, maar direct achter Leclerc. Op verse banden en met DRS stoof hij in de zeventiende ronde voorbij aan Leclerc, die direct counterde. Diverse malen waagde Albon zijn aanval aan het einde van het rechte stuk, maar counterde Leclerc op het volgende rechte stuk.

Het trucje van Leclerc werd door Albon toegepast, door eens niet toe te slaan aan het einde van het rechte stuk, maar op het eerste rechte stuk. Door een tijdstraf van 3 seconden voor Leclerc, vanwege het overschrijden van de track limits leek het gevecht voor de overwinning voortijdig ten einde te komen, maar Leclerc legde zich er allerminst bij neer en waagde diverse inhaalacties op de Red Bull.

Diverse malen slaagde zijn inhaalactie, maar coverde Albon aan het einde van het rechte stuk. Leclerc kwam als tweede over de finish, maar verloor zijn positie aan Russell die op minder dan drie seconden van hem finishte.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona