Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon voelde de RB16 tijdens de eerste testweek al meteen veel beter worden

Alexander Albon mocht voor het eerst namens Red Bull een testweek afleggen. Deze week kroop hij net als teamgenoot Max Verstappen in totaal anderhalve dag lang achter het stuur. Gedurende de week voelde de RB16 volgens hem steeds beter aan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Alexander Albon mocht tijdens de eerste testweek nabij Barcelona de gehele donderdag en de vrijdagmiddag op zich nemen. Vrijdagavond, direct na het vallen van de finishvlag, verscheen hij met een grote glimlach op het gezicht voor de microfoon van onder andere RacingNews365. Hij blikte terug op een geslaagde testweek, waarin de RB16 een enorm aantal van 471 ronden had weten af te leggen.

"Dat was geheel volgens plan", erkent Albon. "Gedurende de winter hebben we veel werk verricht en we wilden deze week meteen vele ronden rijden om zo een goede basis te leggen voor de rest van het seizoen. Vrijwel alles is volgens plan verlopen en dat toont hoeveel werk er achter de schermen is verricht. Het is enorm indrukwekkend om te zien wat voor betrouwbare bolide de mensen in Milton Keynes samen met Honda hebben weten te bouwen."

Afgelopen seizoen kwam Albon halverwege het jaar over van Toro Rosso naar Red Bull, waardoor hij terecht kwam in een bolide die hij niet had getest. Dat moest hij als het ware in de vrije trainingen doen, al is dat wel heel anders, merkt de Red Bull-coureur op.

"Tijdens deze testdagen heb je meer vrijheid, meer tijd om dingen te doen die je tijdens een vrije training gedurende een raceweekend niet hebt. Je hebt veel flexibiliteit in het programma. Ook deze week hebben we al veel gespeeld met de RB16 en al dingen gevonden, waardoor de bolide nu al een heel stuk fijner aanvoelt. Vrijdagmiddag voelde het al veel beter dan donderdag", aldus Albon.

Zelfs was Alexander Albon goed voor 217 ronden tijdens de eerste testweek. Slechts vijf coureurs reden meer ronden dan hij.

Met medewerking van Aaron Deckers.

0 reacties