Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon zuur van achtste plek: "Had mee kunnen doen om de vierde plek"

Alexander Albon kon tijdens de rommelige derde kwalificatiesessie voor de Grand Prix van Italië geen tijd neerzetten, waardoor hij niet verder kwam dan de achtste plaats. Zonde, wat hij had mee kunnen doen om plek vier, zo zegt hij zelf.

Albon Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon kende een ongelukkige derde kwalificatiesessie, gedurende welke hij geen tijd neer kon zetten en daardoor niet verder kwam dan de achtste plek. Daar was hij niet tevreden mee, want de auto voelde erg goed aan, zo vertelt hij tegenover onder andere RacingNews365.

"Tijdens de kwalificatie was de snelheid van de RB15 erg goed. We hadden ons niet met Charles Leclerc en Lewis Hamilton kunnen meten, maar een vierde plek was best mogelijk geweest. De auto voelde de hele dag al goed aan, al maakten we soms wat verkeerde beslissingen met de set-up, maar dat komt vooral omdat ik nog steeds aan het leren ben hoe de auto op alle veranderingen reageert."

"Met een goede tow kan je hier op het Circuit van Monza gewoon twee tienden van een seconde, misschien zelfs meer, winnen. Daarom wil je als coureur simpelweg niet van voren zitten, dus vandaar dat er tijdens Q3 een chaotische situatie ontstond. Ik probeerde mijn weg naar voren nog te vinden, maar doordat iedereen zo aan het slingeren was om de banden op te warmen, lukte dat helaas niet", aldus Albon.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"