Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Alfa Romeo hoopt door naamswijziging meer sponsoren aan te trekken

De naam Sauber is niet meer in de Formule 1. Het Zwitserse team debuteerde in 1993, maar staat in 2019 niet meer onder haar eigen naam onder de grid. Onder de noemer Alfa Romeo Racing gaat het team vanaf gisteren door het leven.

Het Italiaanse automerk verbond in 2018 haar naam aan het team van Sauber als titelsponsor. Gisteren werd bekend dat de volledige teamnaam verandert in Alfa Romeo Racing. Een strategische keuze waarmee een succesvol automerk terugkeert in de Formule 1.

De Gazzetta dello Sport meldt dat de leiding voornamelijk om economische redenen een naamswijziging heeft doorgevoerd. De topmannen van het team hadden het gevoel dat de naam Sauber de status van het team te klein maakte en daardoor moeilijk sponsoren aan zich wist te binden. De Zwitserse renstal had de afgelopen jaren grote moeite om het hoofd boven water te houden en succesvolle commerciële relaties op te zetten.

Onder de noemer Alfa Romeo Racing wil het team groeien en nieuwe sponsoren aantrekken. De nieuwe teamnaam moet er voor zorgen dat grote merken zich sneller willen binden aan het welbekende Italiaanse automerk.

Daarnaast was de naamswijziging ook een van de wensen van de afgelopen jaar overleden Ferrari topman, Sergio Marchionne. Hij had voor ogen om het Formule 1 team van Alfa Romeo op den duur als opleidingsteam van Ferrari te laten fungeren.

Met medewerking van Aaron Deckers

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"