Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

'Algemeen directeur Circuit Zandvoort in beeld bij Ajax'

Moet het Circuit van Zandvoort binnenkort op zoek naar een nieuwe Algemeen directeur? Dat zou zomaar kunnen, want Robert van Overdijk, die momenteel de scepter zwaait op het circuit, zou in de belangstelling staan van Ajax.

Robert van Overdijk is inmiddels een bekend gezicht binnen de autosport. De man uit het Brabantse Den Dungen vertrok in april 2018 richting het circuit van Zandvoort. Van Overdijk was daarvoor al ruim tien jaar actief geweest bij Libéma, het bedrijf achter onder andere de Beekse Bergen en de Brabanthallen.

Van Overdijk is een van de drijvende krachten achter het succes van de Grand Prix van Nederland. Samen met Jan Lammers wist de Brabander het evenement na ruim 35 jaar weer terug op de Formule 1 kalender te krijgen. Een succes dat niet onopgemerkt is gebleven.

Interesse vanuit de voetballerij

Na bijna zeven jaar in Zandvoort lonkt er nu een nieuwe uitdaging voor Van Overdijk en wel in de voetballerij. Volgens BNR is de Brabander namelijk in beeld voor een bestuursfunctie bij zowel Ajax als AZ. Dinsdagochtend werd namelijk bekend dat Ajax haar Algemeen directeur, Alex Kroes, op non-actief had gezet, vanwege vermeend handelen met voorkennis. De Raad van Commissarissen van Ajax zijn dus snel aan het doorschakelen en lijken de 'AD' van Circuit Zandvoort op de radar te hebben.

Ook bij AZ zoeken ze nieuwe bestuursleden. De functie van Algemeen directeur lijkt in Alkmaar inmiddels opgevuld, maar er zijn bij deze club meerdere functies beschikbaar, waarvoor Van Overdijk in aanmerking zou komen.

Praat mee!

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"