© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Alles wat jij moet weten over de Formule 1-wintertest van 2019

17 feb. 16:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Morgen begint het Formule 1-seizoen 2019 eindelijk! Nog geen race, maar wel de eerste krachtmeting tussen Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De F1-wintertest zijn zeer belangrijk en erg leuk om te volgen.

RacingNews365 krijgt veel vragen van Formule 1-fans over de wintertests. Om die reden hebben wij een korte 'survivalgids' opgesteld, zodat jij niets hoeft te missen van de wintertest én bovendien een beter inzicht krijgt in hoe dat testen nu te werk gaat.

Wanneer zijn de wintertest?

Er zijn twee testweken van ieder vier dagen. De eerste testweek begint maandag 18 februari en eindigt donderdag 21 februari. Week twee begint op dinsdag 26 februari en eindigt op 1 maart.

Locatie voor alle testdagen is het circuit van Barcelona.

Hoe laat zijn de testdagen?

Alle testdagen beginnen om 09:00 uur en duren tot 18:00 uur. De ochtendsessie eindigt om 13:00 en na een lunchpauze begint het tweede deel om 14:00 uur.

Hoe kan ik de wintertest live volgen?

Vanzelfsprekend via RacingNews365. Onze crew is tijdens alle testdagen aanwezig op het circuit van Barcelona. Zo kunnen we jullie voorzien van betrouwbaar nieuws, exclusieve content en natuurlijk live timing en een kundige liveblog.

De tweede optie om de test te volgens is de nieuwe Formule 1-app genaamd F1 TV Pro. Deze wordt op maandag 18 februari beschikbaar gesteld in Nederland. Let wel, om van deze app gebruik te kunnen maken moet je een maandelijkse vergoeding betalen.

© Williams F1

Hoe mis ik niets van Max Verstappen?

Max Verstappen komt gedurende vier testdagen in actie in de nieuwe RB15 van Red Bull-Honda. Van deze testdagen doet RacingNews365 live verslag en na afloop van de testdagen wonen wij het mediamoment van Verstappen bij. Zo heb jij de betrouwbare informatie direct uit eigen hand.

Testen, hoe werkt dat en wat zeggen die tijden?

Ga nooit alleen op de tijden af, maar lees ook de analyse daarbij. Dagelijks verzorgt RacingNews365 een uitgebreide analyse van de testdag. Lees ook het artikel: Zo werken de wintertest in de Formule 1. Daarin staat veel informatie over hoe het testen in zijn werk gaat.

Waarvoor zijn die rare wasrekken die teams gebruiken?

Teams rijden met diverse stellages met sensoren op de auto's. Vaak rijden ze een korte, en langzame run, met om data te verzamelen. Deze data kan bestaan uit het meten van luchtstromen, maar ook trillingen en weerstand.

Teams rijden tijdens de testdagen ook geregeld met flow viz rond. Een soort verf die aangebracht wordt op diverse onderdelen om de luchtstromen in kaart te brengen. Op de delen waar de luchtstroom ideaal is, verdwijnt de verf door de rijwind.

© Renault F1

Hoeveel auto's mag een team inzetten?

Alle teams mogen één auto per dag inzetten. Daarmee mogen ze zoveel ronden rijden als ze willen. Als een auto defect is, door een mechanisch defect of een crash, dan mag het team deze niet vervangen door een andere auto.

Hoeveel motoren en andere onderdelen mogen coureurs gebruiken?

Er geldt geen limiet op het aantal gebruikte onderdelen per testdag. Teams mogen naar hartenlust onderdelen vervangen, zowel aerodynamische als mechanische.

Moeten de auto's aan de Formule 1-regels voldoen tijdens een test?

Nee. Stel dat een team zonder ballastgewicht rijdt en daardoor de snelste rondetijden noteert, dan levert dat geen straf op. Daarnaast zoeken teams de gaten in het reglement op door aerodynamische componenten te testen die soms op de grens van het reglement zitten.

Pas tijdens het eerste Grand Prix-weekend, in Australië, moeten alle teams door de verplichte FIA-keuring heenkomen. Tijdens de testdagen is de enige eis dat de auto's voldoen aan de veiligheidseisen, gesteld door de FIA.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen