Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso fileert Hamilton en wedstrijdleiding: "Totaal zinloos"

Fernando Alonso is geen fan van sprintraces en heeft dat de afgelopen weken meermaals geuit. Ook na afloop van de sprintrace in Miami heeft de Spanjaard geen goed woord over voor de wedstrijdleiding. En ook Lewis Hamilton wordt niet gespaard.

Alonso Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso en sprintraces. Het is dit jaar nog geen gelukkige combinatie. Zowel in China als in Miami had de Spanjaard last van een lekke band, ten gevlogen van een touché. Twee weken geleden was het Carlos Sainz, nu was het Lewis Hamilton. En die actie kon Alonso niet echt waarderen.

Integendeel. Waar Alonso in China boos was over zijn straf, is hij nu vooral boos over het ontbreken van een straf. Want die had Hamilton verdiend volgens Alonso. Hij staat dan ook witheet voor de camera van Viaplay: "Hij kwam totaal ongecontroleerd aan de binnenkant opzetten. Dus we zullen zien wat ze gaan beslissen, maar hij zal er wel mee wegkomen." Daar heeft Alonso overigens een bijzondere verklaring voor: "Hij is geen Spanjaard, dus dan krijg je geen penalty."

Ook wil Alonso nog even zijn licht laten schijnen over het concept sprintraces. Hij is daar nog altijd geen fan van en steekt dat ook niet onder stoelen of banken: "Zoals ik eerder heb gezegd, wij hebben niets te winnen, maar alles te verliezen. We wilden geen risico nemen en gewoon de sprintrace uitrijden. Maar nu staan we hier, met beide auto's uitgeschakeld na één bocht. Dit is hoe de sprintrace is, totaal zinloos en alleen maar goed voor schade en straffen in plaats van actie."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"