Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso krijgt nieuwe tegenvaller te verwerken in dramatisch weekend

Fernando Alonso start de Grand Prix van Emilia-Romagna vanuit de pitstraat. Aston Martin heeft namelijk na de kwalificatie gewerkt aan de auto en daarvoor is de Spanjaard gestraft.

Alonso Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het weekend voor Aston Martin verliep al niet op rolletjes en daar kwam de crash van Fernando Alonso in de derde vrije training nog eens bij. Het team werkte hard om de auto klaar te krijgen voor de kwalificatie en dat lukte, maar Alonso kwam niet verder dan de 19e plek.

Na de kwalificatie, tijdens parc ferme, werd er echter nog wat veranderd aan de ophanging van de Aston Martin van Alonso, waardoor de Spanjaard uit de pitstraat moet starten. Tom McCullough, Performance Director bij Aston Martin, legt uit waarom er veranderingen zijn doorgevoerd aan de ophanging. "Het is een van de dingen die we zeker overwegen bij Fernando", zo zei McCullough tegenover RacingNews365, voordat officieel bekend was dat Alonso vanuit de pitstraat zou starten.

"We kijken of we meer uit de auto kunnen halen en wat meer kunnen leren, want het is zo moeilijk om hier achteraan de grid iets te bereiken. We beginnen te overwegen of het de moeite waard is om zo gemakkelijker meer data te verzamelen", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"