Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso na F1-comeback: "Nog niet op snelheid"

Voor het eerst sinds april 2019 zat Fernando Alonso achter het stuur van een Formule 1-auto. In de Renault van 2020 was hij nog niet direct op snelheid.

Alonso testdag barcelona 2020 renault
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Afgelopen dinsdag stapte Fernando Alonso in de Renault RS20 van dit jaar. Dat deed hij in het kader van een filmdag, wat betekent dat Renault maximaal honderd kilometer mag rijden op speciale demobanden van Pirelli. Het was voor Alonso de kans om vertrouwd te raken met zijn nieuwe auto en zijn nieuwe werkomgeving.

Alonso toonde zich na afloop gelukkig met en onder de indruk van zijn test: "Om na zoveel tijd die pure snelheid weer te voelen, was geweldig en dat het in Barcelona gebeurde maakt het nog specialer. Ik weet nog dat ik 2000 mijn eerste Formule 1-ronden met ditzelfde team (toen nog Benetton, red.) reed."

Gevraagd naar zijn gedachten over zijn nieuwe strijdwapen - de RS20 zal door ontwikkelingsbeperkingen in vele opzichten op de auto van volgend lijken - geeft hij Alonso aan dat hij positief verrast was, al wist hij nog niet alles uit de bolide te persen.

"We wisten natuurlijk al dat de auto het de laatste Grands Prix erg goed doet. Ik voelde dat de auto inderdaad veel grip had en dat er veel potentieel in schuilt. De laatste keer dat ik met een Renault-motor reed, was in 2018, en ik kon merken dat hij flink was verbeterd."

"Eigenlijk voelde alles gewoon goed. Ik was niet in staat het onderste uit de kan te halen, vooral omdat hij zelf nog niet helemaal op mijn oude niveau ben, maar ik ben tevreden met de dag."

			© Renault
	© Renault
			© Renault
	© Renault
			© Renault
	© Renault
			© Renault
	© Renault

Alles over de Grand Prix van de Eifel, de progressie van Red Bull, het drama van Albon en de ideale teamgenoot voor Verstappen beluister je hieronder in de nieuwste podcast van RacingNews365, met host Thomas van Groningen, autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez