Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Alonso niet onder de indruk van Ferrari: "In 2018 hetzelfde liedje"

Fernando Alonso heeft de Formule 1 nog maar net verlaten - of in ieder geval een sabbatsjaar ingelast - en toch heeft de Spanjaard al meermaals de aandacht opgeëist. De tweevoudig wereldkampioen liet weten niet onder de indruk te zijn van de snelheid die Ferrari tentoonstelde in Spanje.

Tijdens de wintertestweken op het circuit van Barcelona voerde Ferrari geregeld de tijdenlijst aan. Desalniettemin moet Alonso, in het verleden vijf seizoenen actief voor de Scuderia, nog zien of rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc in 2019 mee kunnen strijden voor de titel.

"Iedereen was na de eerste testweek onder de indruk van het presteren van Ferrari", liet Alonso weten aan het Britse Crash.net. "Bovendien konden de rode wagens ook een behoorlijk aantal rondjes overleggen."

"Vergeet echter niet dat het vorig jaar precies op die manier ging", verwijst Alonso naar de wintertestweken van 2018, waarin Ferrari eveneens sterk voor de dag kwam. Gedurende het seizoen wat daarop volgde zou de Italiaanse stal zes Grands Prix winnen, om uiteindelijk 84 WK-punten tekort te komen voor de constructeurstitel.

In zijn Ferrari-jaren werd Alonso liefst driemaal tweede in de eindrangschikking, telkens achter wereldkampioen Sebastian Vettel. De seizoenen 2010 en 2012 eindigden wat dat betreft het meest teleurstellend: in het eerste jaar kwam de Spanjaard vier punten tekort op de wereldtitel, twee seizoenen later eindigde hij op drie puntjes van de kampioen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf