Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso onderweg met Dakar-bolide van winnaar Al Attiyah

Het moment is eindelijk daar: Fernando Alonso is momenteel aan het testen met een Dakar-bolide van Toyota. De tweevoudig Formule 1-wereldkampioen uit Spanje had een oefenrit in de woestijnwagen al lang op zijn verlanglijstje staan. Het moment supreme is wat dat betreft eindelijk daar.

Alonso en Toyota wagen zich overigens niet aan een veredeld testrondje: er moeten serieuze meters worden gemaakt. Zodoende is de 37-jarige regerend Le Mans-winnaar afgereisd naar Zuid-Afrika, om aldaar de Dakar-bolide van zijn WEC-werkgever aan de tand te voelen.

In Zuid-Afrika wordt Alonso bijgestaan door Dakar-veteraan Giniel de Villiers, een Zuid-Afrikaanse rijder die de zware rally al eens op zijn naam wist te schrijven (2009). De mogelijkheid bestaat dat Alonso in de toekomst deel zal nemen aan de Dakar-rally: de Spanjaard liet in een eerder stadium al weten 'in alle takken van autosport' succesvol te willen zijn, dus ook in de rally raid. Alonso won eerder dit jaar de 24-uursrace van Daytona, dit deed hij samen met drie andere coureurs waaronder Renger van der Zande. De Spanjaard wil eind mei een gooi naar de zege in de prestigieuze Indianapolis 500 doen, om medio juni wederom deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. Mocht Alonso zegevieren in de Verenigde Staten, dan is hij de tweede coureur ooit die de felbegeerde Triple Crown of Motorsport weet te veroveren. Wijlen Graham Hill completeerde de autosportdriehoek in het jaar 1972 als eerste.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'