Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso racet na crash met blessure die 'maanden lang' moet genezen: "Een puinhoop"

Fernando Alonso racet momenteel met een hand die volgens de Spanjaard "een puinhoop" is na zijn crash tijdens de kwalificatie in de Grand Prix van Australië. Toch wist hij in Monaco alsnog punten te scoren in de Grand Prix van Monaco.

Alonso Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Fernando Alonso laat weten dat hij nog steeds vecht tegen de pijn die hij opliep tijdens de crash in de kwalificatie in Australië. Ondanks die zware omstandigheden finishte de 40-jarige coureur in de punten tijdens de laatste twee races.

Dat deed hij met veel tape om zijn hand en pols, nadat hij ten tijde van de crash op Albert Park zijn handen aan het stuur hield om de controle te behouden. De crash werd veroorzaakt door een plotseling verlies van hydraulische vloeistof, waardoor hij niet op tijd terug kon schakelen om de Alpine-bolide af te laten remmen voor een scherpe bocht.

Hij klapte de bandenstapel in en slaagde er niet in de ronde te voltooien, die hem volgens de data mogelijk naar de eerste startrij voor de race had kunnen helpen.

			© XPB
	© XPB

Alonso: 'Ik heb rust nodig maar race iedere twee weken'

Sinds zijn crash in Australië, racet Alonso door met pijn. Op een vraag van RacingNews365 over zijn blessure, legt Alonso uit wat er ongeveer aan de hand is: "Het zijn botten, gewrichtsbanden, pezen, alles is een puinhoop op het moment."

Alonso heeft te horen gekregen dat hij niet geopereerd kan worden aan de blessure en dat alleen tijd en rust zijn verwonding zal helen. "Ik heb twee of drie maanden nodig en er is geen operatie mogelijk, niets wat je kunt doen. Gewoon rust. Helaas moet ik om de twee weken racen dus ik probeer thuis te rusten, maar het zal een paar maanden duren."

Spanjaard wil geen pauze nemen vanwege zijn blessure

Mocht Alonso tijd nodig hebben om uit te rusten, dan kan Alpine een beroep doen op reservecoureur Oscar Piastri. De 2021 Formule 2-wereldkampioen is klaar voor F1 en wacht op zijn kans.

De jonge Australische coureur wordt gezien als een mooie aanwinst voor de sport, maar Alonso heeft geen plannen om opzij te stappen. Op de vraag of het misschien slim is om plaats te maken voor de jonge coureur zodat Alonso de rust kan nemen grapt de Spanjaard: "We hebben de punten nodig!"

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen