Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso reageert verbaasd op zware straf: "Elke coureur zou dit doen"

Door een forse straf valt Fernando Alonso in de eindstand van de Australische GP terug van P6 naar P8. Daar is hij het niet mee eens.

Alonso Saudi Arabia FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso kwam als zesde over de meet tijdens de GP van Australië, maar na de race werd hij teruggezet naar de achtste plek. Waarom? Hij had gevaarlijk gereden in strijd met George Russell, zo oordeelden de stewards. De Spanjaard was vroeger dan normaal op zijn rem gaan staan op weg naar bocht zes, waardoor Russell uiteindelijk crashte.

Alonso is het niet eens met zijn straf van twintig seconden. Volgens hem werd er gewoon geracet. "In de laatste ronden van de race kwam Russell snel dichterbij. Ik wist dat hij eraan kwam en hij reed al vijf à zes ronden binnen DRS-afstand. Ik reed daarom gewoon kwalificatie- na kwalificatieronde."

"Ik wilde bij het uitkomen van bocht zes zoveel mogelijk snelheid meenemen ter verdediging op Russell, zoals elke coureur dat zou doen. Ik vond niet dat het gevaarlijk was. Het is teleurstellend om een straf te krijgen voor hard, maar fair racen. Ik ben blij dat het goed gaat met George, want het was niet fijn om zijn auto zo midden op de baan te zien staan", zo sluit hij sportief af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'