Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso verklaart nieuwe deal met Aston Martin

Fernando Alonso blijft ook in 2025 en 2026 bij Aston Martin rijden. De Spanjaard legt uit waarom hij nog langer in de Formule 1 actief wilde zijn.

Alonso Saudi Arabian GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws: Fernando Alonso heeft zijn verbintenis bij Aston Martin verlengd en blijft in de Formule 1 actief. De 42-jarige Spanjaard ondertekende een meerjarig contract en gaat zo ook, opnieuw, met Honda in zee wanneer zij in 2026 de motorleverancier van het team worden. Alonso vertelt tegenover onder meer RacingNews365 wat de beweegredenen achter zijn besluit waren.

"Het verhaal is niet echt veranderd sinds we elkaar bij de launch van de auto spraken in februari", stelt Alonso. "Ik had een paar weken en races nodig om te bedenken of ik nog langer in de Formule 1 wilde blijven, want met deze kalender is het ontzettend intensief. Mijn liefde voor de Formule 1 en Aston Martin veranderden niet, ik wilde met mezelf in gesprek om een besluit te nemen. De Formule 1 neemt veel tijd en energie in beslag, je moet eigenlijk je hele leven opgeven."

Duur

Toch hoefde Alonso niet lang na te denken. "Toen ik na de Grand Prix van Australië het besluit had genomen, ben ik gelijk met Aston Martin in gesprek gegaan. Dat was mijn eerste prioriteit en uiteindelijk was het niet zo ingewikkeld. We wilden hetzelfde. Ik wilde bij Aston Martin blijven en zij wilden mij behouden. Dan bereik je op een gegeven moment een akkoord. Ik ben erg blij dat ik kan blijven racen en bij het team kan blijven waar ik me thuisvoel."

"Ik wilde ook wat loyaliteit laten zien", vervolgt Alonso zijn verhaal. "Anderhalf jaar geleden begonnen we aan dit avontuur en we hebben in korte tijd al veel bereikt, soms zelfs onverwacht. Ik had het gevoel dat het pas het begin van de reis was en het hier niet kon eindigen, dus ik ben ontzettend blij."

Maar voor hoe lang heeft Alonso nu getekend? "Die vraag is lastig te beantwoorden, want ik kan nu niet voorspellen wanneer ik stop met racen. Het gaat sowieso niet gebeuren in 2025 of 2026. Het was één van mijn motivaties om ook nog onder de nieuwe reglementen te rijden. Laten we zeggen dat ik in ieder geval nog twee jaar in de Formule 1 blijf, maar ik wil niets zeggen over de specifieke duur.”

Wel hint Alonso op een lang verblijf bij het team, ook als hij stopt met racen. "Er komen nog heel wat jaren met Aston Martin aan en we kunnen nog veel verbeteren in verschillende gebieden. Ik ga mijn best doen om competitief te zijn en te winnen met dit team, maar ik zal me hetzelfde voelen als we geweldige dingen bereiken wanneer ik niet race. Ik kan het team ook steunen vanuit een andere rol.”

Alonso wordt herenigd met Honda, een merk waar hij met name bij McLaren heel erg mee botste. De coureur ziet echter wat Honda nu met Red Bull bereikt. "Het was zeer belangrijk voor me dat we in 2026 de nieuwe reglementen betreden met een nieuw project, een nieuwe windtunnel en Honda als partner. We betreden het onbekende, maar als ik moest kiezen, zou ik altijd voor dit project en deze motor gaan. Honda domineert op dit moment de sport. Ze hebben een sterke motor met Red Bull én de tools om succesvol te zijn met de nieuwe benzine en nieuwe reglementen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco