Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso verklaart zijn bijzondere keuze voor Aston Martin

Fernando Alonso rijdt in 2023 niet voor Alpine, maar voor Aston Martin. De Spanjaard legt uit waarom hij aan het einde van het jaar overstapt naar de Britse formatie van Lawrence Stroll.

Alonso Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In 2005 en 2006 werd Fernando Alonso wereldkampioen voor Renault. Na zijn periode weg van de sport keerde hij in 2021 terug in de Formule 1 bij de Franse renstal. Na twee seizoenen houdt hij het daar echter weer voor gezien, want deze maandagochtend kondigde hij aan dat hij aan het einde van het jaar de overstap maakt naar Aston Martin.

Sportief gezien lijkt het op papier een stap achteruit, omdat Alpine dit seizoen vele malen beter presteert dan Aston Martin, maar blijkbaar zag de Spanjaard heil in een overstap naar de Britse formatie.

Alonso wil winnen

Alonso legt graag uit waarom hij de overstap zal maken. "Ik heb nog steeds de honger en de ambitie om vooraan het veld te vechten en ik wil deel uitmaken van een organisatie die gecommitteerd is aan het leren, ontwikkelen en slagen in de sport."

Makkelijk wordt het niet, maar de Spanjaard wil er alles aan doen om bij Aston Martin te slagen. "We begrijpen allemaal dat er veel moet gebeuren om vooraan de grid te komen en we moeten al onze energie inzetten om samen te werken en performance te vinden."

"De passie en het verlangen om te presteren die ik heb gezien hebben me overtuigd om me in te blijven zetten voor de sport. Ik wil weer winnen in Formule 1 en daarom moet ik kansen pakken die goed aanvoelen", aldus de uitleg van de tweevoudig kampioen.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

54 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"