Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso verklaart zijn bijzondere keuze voor Aston Martin

Fernando Alonso rijdt in 2023 niet voor Alpine, maar voor Aston Martin. De Spanjaard legt uit waarom hij aan het einde van het jaar overstapt naar de Britse formatie van Lawrence Stroll.

In 2005 en 2006 werd Fernando Alonso wereldkampioen voor Renault. Na zijn periode weg van de sport keerde hij in 2021 terug in de Formule 1 bij de Franse renstal. Na twee seizoenen houdt hij het daar echter weer voor gezien, want deze maandagochtend kondigde hij aan dat hij aan het einde van het jaar de overstap maakt naar Aston Martin. Sportief gezien lijkt het op papier een stap achteruit, omdat Alpine dit seizoen vele malen beter presteert dan Aston Martin, maar blijkbaar zag de Spanjaard heil in een overstap naar de Britse formatie.

Alonso wil winnen

Alonso legt graag uit waarom hij de overstap zal maken. "Ik heb nog steeds de honger en de ambitie om vooraan het veld te vechten en ik wil deel uitmaken van een organisatie die gecommitteerd is aan het leren, ontwikkelen en slagen in de sport." Makkelijk wordt het niet, maar de Spanjaard wil er alles aan doen om bij Aston Martin te slagen. "We begrijpen allemaal dat er veel moet gebeuren om vooraan de grid te komen en we moeten al onze energie inzetten om samen te werken en performance te vinden." "De passie en het verlangen om te presteren die ik heb gezien hebben me overtuigd om me in te blijven zetten voor de sport. Ik wil weer winnen in Formule 1 en daarom moet ik kansen pakken die goed aanvoelen", aldus de uitleg van de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"