Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Renault F1

Alonso versloeg twee grote namen in strijd om Renault-stoeltje

Renault legde Fernando Alonso vast als opvolger van de naar McLaren vertrekkende Daniel Ricciardo. Het Franse merk prefereerde de tweevoudig wereldkampioen boven Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Beiden werden volgens Renault-adviseur en viervoudig wereldkampioen Alain Prost gewogen en te licht bevonden.

Renault Ricciardo achter Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Renault-adviseur Alain Prost spreekt van drie coureurs die de afgelopen weken in beeld waren om het stoeltje van Daniel Ricciardo per 2021 over te nemen. "Drie grote kampioenen: Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas", aldus de Fransman op Radio Monte Carlo. "Bij Sebastian was het iets minder voor de hand liggend in de zin dat zijn motivatie voor ons niet helemaal duidelijk was."

Met betrekking tot Bottas voegt Prost toe: "Het was ook moeilijk voor Valtteri om de knoop door te hakken, omdat hij momenteel de beste auto heeft. We wilden iemand aantrekken die ons merk niet als alternatief beschouwt, maar volledig gemotiveerd is voor ons project."

Volgens Prost was dat niet de enige reden waarom Renault voor Alonso koos. Er zat ook een marketing-component in het besluit. "Het zou een vergissing zijn om alléén een beslissing te nemen op marketinggronden. Het is normaal dat er een marketingaspect is bij het aantrekken van een coureur voor een autofabrikant, maar dat is niet de belangrijkste reden."

Gevraagd naar het soms moeilijke karakter van Alonso, geeft de Renault-adviseur toe: "Dit is een kwestie die ik met hem heb besproken. Eerlijk gezegd is dat de risicovolle kant, maar hij spreekt er openlijk over." Alonso zelf bevestigde zelf dat hij enigszins is veranderd en dat zijn twee jaren van betrekkelijke rust hem volwassener en rustiger hebben gemaakt.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull