Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Alonso voert volgende week test uit in 2019-McLaren

De Grand Prix van Abu Dhabi 2018 was voor Fernando Alonso de laatste keer dat hij plaatsnam in een huidige Formule 1-wagen, de 37-jarige Spanjaard heeft niet al te lang hoeven wachten op een vervolg. Komende week stapt hij namelijk al achter het stuur van een McLaren MCL34, de wagen die door zijn werkgever tijdens het huidige F1-seizoen in wordt gezet.

Alonso-portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zodoende zit Alonso over vijf dagen alweer in een Formule 1-wagen. Tijdens de in-season test op het Bahrain International Circuit voert de tweevoudig wereldkampioen testwerkzaamheden uit namens Pirelli, dat voor deze keer de handen ineen slaat met McLaren.

Om banden te kunnen ontwikkelen, wijst Pirelli voorafgaand aan een Formule 1-seizoen aan waar en wanneer ze met welk team willen testen. Elk Formule 1-team komt in principe aan de beurt, mits ze zelf aangeven daar van af te willen zien. McLaren staat op de Pirelli-rol voor de in-season test na de Grand Prix van Bahrein en omdat Alonso beschikbaar is, neemt de nieuwbakken McLaren-ambassadeur de rol als testrijder op zich.

Carlos Sainz en Lando Norris zullen het 'normale' testwerk voor McLaren uitvoeren. Elk F1-team moet tijdens twee van de vier in-season testdagen een 'onervaren' coureur inzetten, diegene mag maximaal twee Grand Prix-starts achter zijn naam hebben staan. Bij Norris is dat na komend weekend nog het geval, aangezien hij zondag zijn tweede GP zal rijden. Hierdoor hoeft McLaren dus effectief slechts één testdag, in Barcelona waar de tweede in-season test plaatsvindt, aan een onervaren rijder te gunnen.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco