Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso zeer bezorgd over GP Saoedi-Arabië

Hoewel hij de GP van Saoedi-Arabië vanaf P4 kan beginnen, is Fernando Alonso allerminst gerust op een goed resultaat. De Spanjaard legt uit waar zijn bedenkingen vandaan komen.

Alonso Saudi FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Bij de eerste GP van het seizoen in Bahrein zagen we dat Fernando Alonso, gestart vanaf P6, wegzakte in het veld en de race op P9 net binnen de punten finishte. In Saoedi-Arabië begint de Aston Martin-coureur vanaf de vierde plek, maar hij geeft aan zeer bezorgd te zijn om uiteindelijk een goed resultaat te behalen.

"We zijn nog steeds verbaasd over de prestaties van deze wagen over één ronde", zegt Alonso tegen onder meer RacingNews365. "Dus ik denk dat het niet onze natuurlijke positie is om op de tweede startrij te staan. We zagen in Bahrein dat we sterk waren in de vrije trainingen en in de kwalificatie, maar tijdens de race vielen we terug naar onze natuurlijke positie als vijfde team op de grid. Achter McLaren, Ferrari, Mercedes en Red Bull. Nu is het hetzelfde verhaal. We zijn competitief over één ronde en de auto reageert goed, maar we zijn bezorgd voor de race."

Alonso maakt zich dus vooral zorgen om de racepace van de Aston Martin. "In Bahrein waren we zeker sneller over één ronde vergeleken met onze racepace. Hier lijkt het er ook weer zo op. Er is dus een trend. Je ziet dat we het moeilijk hebben met de longruns en onze racepace. We hebben wat aanpassingen gedaan aan de huidige afstelling en bij de race krijgen we het antwoord. Maar laten we hopen op een sterkere race dan in Bahrein."

"Uiteindelijk eindig je op de plek die je ook verdient. Nieuwe banden maskeren soms de prestaties van de wagens, de banden geven je de beste grip in een outlap. Deze prestaties zijn soms belangrijker dan die van de wagen zelf, in de kwalificatie. Maar in een race kun je je niet verbergen en zak je langzaam naar je natuurlijke positie. Ik denk dat we nog wat werk te doen hebben om de top vier in te halen. Maar laten we hopen dat we voor hen kunnen starten en zoveel mogelijk kunnen verdedigen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China