Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso: "Zo verliest Alpine een seconde op Red Bull"

Fernando Alonso is een topcoureur die al enige tijd niet meer uit is gekomen voor een topteam. De laatste twee jaar reed hij voor Alpine. Op welk vlak legde dat team het af tegen het Red Bull van Max Verstappen?

Alonso Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bovenstaande vraag legt het Duitse Auto, Motor und Sport voor aan Fernando Alonso. De Spanjaard kwam uit voor Alpine en hoewel de Franse formatie redelijk competitief was - en in de ogen van Alonso hopeloos onbetrouwbaar -, kwam het vaak toch een ronde achter te liggen op de latere kampioen, Red Bull.

"Die seconde verliest Alpine verspreid over meerdere vlakken. Die seconde bestaat uit een optelsom van kleine voordelen die Red Bull geniet. Denk aan meer downforce in combinatie met minder drag, meer vermogen, beter bandenmanagement, betere pitstops en het beter uitvoeren van bepaalde (race)procedures."

"Red Bull is sneller op de rechte stukken én in de bochten, een combinatie die lastig te realiseren is. Dat maak je in één jaar tijd ook niet zomaar goed, maar ik hoop dat één of twee teams daar alsnog in slagen binnen twee à drie jaar."

Aston Martin moet één van die teams worden, het team waar hij naar overstapt. Ja, hij had liever voor een topteam gereden waarmee hij direct zou kunnen winnen, maar dat was hem niet gegeven: "Daar was geen plek voor mij."

"Van de teams die wel beschikbaar waren is Aston Martin een team dat er over twee à drie jaar kan staan. Dat is belangrijk voor mij, zeker op deze leeftijd. Ik heb niet alle tijd meer, maar zolang ik ook maar één procent kans blijf zien om nog een keer voor een titel te gaan, zal ik door blijven gaan."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull