Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

"Alonso zou wél kampioen zijn geworden met Ferrari in 2018"

Flavio Briatore is nooit te beroerd om zijn ongezouten oordeel over de Formule 1 te vellen. Na het zien van één race weet de Italiaan al genoeg. Ferrari gaat volgens Briatore ook dit jaar weer tekortkomen.

"Het wordt voor Ferrari erg lastig om de titel te pakken als Mercedes zo sterk is als de eerste race deed vermoeden. Het enige dat remmend kan werken voor Mercedes is een felle onderlinge teamstrijd. Ten opzichte van vorig jaar geeft Ferrari geen terrein verloren, maar zeker ook niet gewonnen", aldus Flavio Briatore in gesprek met Radio Capital.

Volgens de flamboyante Italiaan moet het hele plaatje kloppen als Ferrari Mercedes serieus wil bedreigen, maar hij betwijfelt of Ferrari dat plaatje met Sebastian Vettel kloppend weet te krijgen.

"In 2018 had Ferrari de kans om voor de titel te gaan. Men hoefde alleen de druk op Lewis Hamilton wat te verhogen, maar in plaats daarvan ging het zelf kopje onder. Ferrari bezweek onder de druk. Het recept voor succes is winnen wat je winnen kan en ervoor zorgen dat je op het podium staat als je niet over een winnende auto beschikt."

Met Vettel slaagde Ferrari er dus niet in de titel te pakken, iets waar Ferrari wel toe in staat was geweest als één van zijn voormalig pupillen in de auto had gezeten: "Als Fernando Alonso in de wagen van Vettel had gezeten, was de Scuderia kampioen geworden. Wij hebben met Fernando en Renault twee keer de titel gepakt en dat met een auto die echt niet zo goed was als de Ferrari-bolide van 2018."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1