Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri ruimschoots voor testdagen al in actie met F1-test

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zullen eind januari al in actie komen voor AlphaTauri. Het team heeft een shakedown gepland om de coureurs alvast te laten wennen aan de Formule 1-bolides, zo bevestigt de renstal aan RacingNews365.

Op dinsdag 25 tot en met donderdag 27 januari komen Pierre Gasly en Yuki Tsunoda alvast in actie. De testdagen voor het komende Formule 1-seizoen vinden pas plaats in februari en in maart, maar AlphaTauri wil het duo alvast voorbereiden op 2022. Dit zullen ze echter niet doen in de bolides voor 2022. Deze mogen nog niet gebruikt worden tot aan de testdagen, met uitzondering van een 'shakedown' waarbij de AT03 (de bolide voor 2022, red.) niet meer dan honderd kilometer mag rijden voor filmdoeleinden. Veelal wordt dit door de teams gebruikt om te kijken of alles naar behoren werkt. In plaats daarvan kruipen Gasly en Tsunoda achter het stuur van de AT01, de bolide waarmee ze het F1-seizoen van 2020 verreden. Een woordvoerder van AlphaTauri heeft aan RacingNews365 bevestigd dat de testdagen plaats zullen vinden op dinsdag, woensdag en donderdag op Imola.

Ook Ferrari heeft 'testdagen' gepland

Eerder werd al naar buiten gebracht dat ook Ferrari een aantal testdagen heeft gepland deze week. Charles Leclerc, Carlos Sainz en Robert Schwartzman zullen achter het stuur kruipen van de SF21, de bolide waar de Italiaanse renstal in 2021 mee reed. De testdagen van Ferrari zullen plaatsvinden op het privécircuit van de Scuderia in Maranello, vlak naast de (F1)fabriek van het automerk.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi