Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

AlphaTauri vaardigt statement uit over Ricciardo en diens vervanger

AlphaTauri heeft officieel laten weten dat Daniel Ricciardo ook tijdens de Formule 1 Grand Prix van Italië noodgedwongen aan de zijlijn staat. Men bevestigt opnieuw wie zijn vervanger is.

Lawson Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het verhaal is bekend: Daniel Ricciardo brak zijn hand in een trainingscrash op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Op zondag werd hij daar in Barcelona aan geopereerd en hoewel die ingreep succesvol is verlopen, bleek de breuk wat gecompliceerder dan gedacht.

Wat dat betekent voor het herstel en de herstelperiode is niet bekend, maar duidelijk is wel dat hij komend weekend sowieso niet aan de start staat van de Formule 1 Grand Prix van Italië op Monza. Dat laat AlphaTauri in een statement weten.

"We zijn blij dat de operatie van Daniel goed is verlopen en zijn hersteltraject nu is begonnen. We hopen hem snel weer op het circuit te zien, maar we kunnen bevestigen dat tot hij weer volledig fit is Liam Lawson aan de zijde van Yuki (Tsunoda, red.) zal blijven rijden, dit na een goed optreden in Zandvoort."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen