Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine-baas zet vraagtekens bij vertrek Alonso en Piastri: "Zou me niet verbazen als het vooropgezet spel was"

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer loopt al een tijd mee in de Formule 1 en is dus zeker niet helemaal verbaasd over de onverwachtse move van Fernando Alonso naar Aston Martin en de situatie rondom Oscar Piastri. Het zou hem ook niet verbazen als de hele situatie een vooropgezet plan blijkt te zijn.

Vlak voor de zomerstop in de Formule 1 werd Silly Season afgetrapt met een onverwachtse overstap van Fernando Alonso. De Alpine-coureur zal vanaf 2023 voor Aston Martin gaan rijden, waardoor er een plaats vrijkomt bij de Franse renstal. Hier dachten ze slim te zijn door zo snel mogelijk Oscar Piastri aan te kondigen als coureur voor 2023. Piastri heeft achter de schermen echter een contract getekend bij McLaren, waardoor Alpine de grote verliezer in het verhaal lijkt te zijn. Mogelijk is er een slim spelletje gespeeld achter de schermen. De geruchtenmolen draait op volle toeren over dit onderwerp. Hebben Alonso en zijn manager Flavio Briatore een plan gemaakt tezamen met Mark Webber, de manager van Piastri? Alpine-teambaas Otmar Szafnauer sluit het zeker niet uit. "Kijk, ik heb er geen informatie over ontvangen, maar dit is wel de Formule 1", zo trapt hij af bij El Confidencial . "Misschien zegt iemand over een paar jaar dat ze bewijs hebben daarvan. Het zou me niets verbazen. Ik zeg altijd dat je in de Formule 1 moet doen alsof iedereen alles weet en dat er in deze situaties niets geheim is." "Als je iemand vraagt om iets geheim te houden, dan doen ze alsof iedereen het al weet", lacht Szafnauer. "Zo doe ik het al 25 jaar in de Formule 1. Als dit echt is gebeurd, dan moet je niet verbaasd opkijken", zegt hij, doelend op een vooropgezet spel bij het Alonso-verhaal.

Szafnauer: "Verwachtte meer loyaliteit van Piastri"

Szafnauer baalt van de situatie met Piastri. Het jonge Australische talent is al jaren lid van de Alpine Academy en er zijn volgens de teambaas van het Formule 1-team miljoenen geïnvesteerd in zijn carrière. "Hij zou die loyaliteit moeten hebben voor het team dat hem altijd heeft geholpen in zijn carrière en met zijn kampioenschappen. En hem afgelopen jaar in een F1-bolide heeft laten rijden." "Ik verwachtte meer loyaliteit van Oscar dan dat hij nu laat zien. In 1989 ben ik begonnen in de Formule 1 en ik heb nog nooit zoiets gezien. Het gaat niet om de F1, maar om integriteit als persoon. Hij heeft iets getekend waarin hij zei dat hij wat anders zou gaan doen. Voor mij hoeft dat niet eens, want ik zou nooit op mijn woord terugkomen. Echt niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi