Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Alpine presenteert opvolger Alonso na verrassende overstap naar Aston Martin

Nadat Fernando Alonso aankondigde richting Aston Martin te vertrekken, was het een kwestie van tijd voordat Alpine diens opvolger zou benoemen. De naam komt niet als een verrassing: Oscar Piastri.

Oscar Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Oscar Piastri neemt volgend jaar naast Esteban Ocon plaats in de bolide van Alpine. Dat hij als zeer veelbelovend juniorcoureur van de renstal ooit voor de hoofdmacht zou komen te rijden, was al geen vraag meer, Alpine had echter eerst nog een luxeprobleem op te lossen. Het had immers een meerjarencontract met Ocon en Fernando Alonso leek bijna een zekerheidje voor nóg een jaar.

Leek, want hij vertrekt dus naar Aston Martin, wat ik één klap de weg vrij maakt voor de jonge Australiër die in de juniorcategorieën al alles wist te winnen wat er te winnen valt. In 2019 won hij de Formule Renault Eurocup, in 2020 het Formule 3-kampioenschap en in 2021 de Formule 2, steeds dus in zijn eerste jaar.

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is vanzelfsprekend enorm blij met de komst van het Alpine-talent in de koningsklasse van de autosport. "Oscar is een uitzonderlijk en zeldzaam talent. We zijn er trots op dat we hem door de moeilijke weg van de juniorformules hebben mogen begeleiden en steunen."

Szafnauer: "Meer dan geschikt voor de Formule 1"

"Door onze samenwerking in de afgelopen vier jaar hebben we hem zien ontwikkelen en rijpen tot een coureur die meer dan geschikt is om de stap naar de Formule te maken", gaat de teambaas van Alpine vol lof verder. "Als onze reservecoureur heeft hij kennis kunnen maken met het team op het circuit, in de fabriek en tijdens het testen, waar hij de volwassenheid, het potentieel en de snelheid heeft getoond om zijn promotie naar ons tweede zitje naast Esteban veilig te stellen."

"Samen geloven we dat het duo ons de continuïteit zal geven die we nodig hebben om ons doel op lange termijn te bereiken: strijden voor overwinningen en kampioenschappen."

In 2023 volgt dus de overstap naar de Formule 1. Er vanuit gaande dat ook Daniel Ricciardo in de Formule 1 blijft, hebben we voor het eerst sinds 2013 twee Australiërs in de Formule 1. Toen reed Mark Webber nog namens Red Bull.

Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1