Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Andretti deelt klap uit aan F1 met aantrekken technisch kopstuk

Andretti Formula Racing heeft haar ambitie om vanaf 2026 deel uit te maken van de Formule 1, kracht bij gezet met het aantrekken van Pat Symonds. De 71-jarige Brit komt over van de Formule 1, wat voor de FOM zelf als een klap zal voelen.

Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is namelijk nog niet lang geleden dat de FOM zelf een negatief advies gaf aan het team van Andretti, als het gaat over toetreding tot de Formule 1. De FIA gaf een positief advies, maar de FOM wilde daar niet aan meewerken. Toch blijft het Amerikaanse team vol investeren in een debuut in 2026. Met het aantrekken van Pat Symonds als nieuwe adviseur, zet het team namelijk haar ambities kracht bij.

Michael Andretti is blij met het aantrekken van Symonds: "We zijn ongeloofelijk trots om Pat te mogen verwelkomen bij de Andretti familie! De kennis van Pat, als het gaat over aerodynamica, gedrag van een F1-wagen en de motoren is een enorme toevoeging in onze reis richting een competitief F1-team. Ik ben erg blij met deze volgende stap in ons proces.

Voor Symonds betekent het een terugkeer bij een Formule 1-team, na zeven jaar bij de organisatie achter de Formule 1 te hebben gewerkt. Na succesvolle periodes bij onder meer Benetton, Renault en Williams, gaat de Brit nu een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Formule 1-team van Andretti. Ook Nick Chester, technisch directeur bij Andretti Cadillac is blij dat Symonds zijn expertise gaat inzetten voor het team: "Pat brengt een enorme ervaring mee voor alle technische afdelingen. Zijn rol als Executive Engineering Consultant gaat ons helpen om het team verder te brengen."

Symonds zal gaan werken op de nieuwe fabriek van Andretti in Silverstone en krijgt een meer adviserende rol. Met deze aankondiging hoopt Andretti binnenkort alsnog een toetreding tot de F1-grid te bewerkstelligen. Symonds zal wel pas na afloop van zijn 'gardening leave' in dienst treden. Wanneer dit is, is niet bekend gemaakt.

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap