Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Applaus voor FIA van enkele F1-coureurs vanwege snel ingrijpen

De meningen in de Formule 1-paddock over de beslissing van de FIA om in te grijpen in het porpoisingdebat, lijken verdeeld te zijn. Sommigen zijn verbaasd, anderen weer blij. Pierre Gasly is een van de coureurs die het aanmoedigt. Kevin Magnussen kan ook begrip opbrengen voor de veranderingen.

Baku 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Niet alle coureurs zijn tevreden met de actie van de FIA om een TD uit te vaardigen en nieuwe regels te forceren, waardoor de F1-bolides niet meer zo hardnekkig mogen stuiteren vanaf de Canadese Grand Prix. Max Verstappen is een van de coureurs die zich er niet in kon vinden. "Het is teleurstellend dat er opnieuw midden in het seizoen regels worden veranderd", riep hij.

Alhoewel Mercedes mogelijk een van de 'slachtoffers' gaat zijn van de nieuwe regels, was George Russell toch tevreden over het optreden van de FIA. "Waar we afgelopen weekend in Bakoe doorheen gingen, dat was niet vol te houden. Ik denk dat het goed is dat ze snel actie ondernemen, dat ze gelijk wat doen en dat het niet weken of zelfs maanden duurt voordat er wat verandert."

Hij krijgt bijval van een andere Formule 1-collega, namelijk Pierre Gasly. "Ik ben blij dat ze het serieus nemen en dat ze zo snel mogelijk proberen in te grijpen met maatregelen. Wij coureurs zijn uiteindelijk degenen die de klappen moeten incasseren van deze impacts en de pijn te verduren krijgen. Ik ben blij dat de FIA onze boodschap heeft begrepen en snel heeft gereageerd", vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

Gasly: "Coureurs kunnen het beste deze discussie voeren"

Volgens de AlphaTauri-coureur waren alle coureurs het erover eens dat het niet langer zo verder kon. "Met zijn allen hebben we gezegd - het belang van de teams op zij schuivend - dat dit te erg was, duidelijk te erg. Als je alleen naar de onboardbeelden kijkt, realiseer je je niet eens hoe het is. Pas als je met 330 kilometer per uur in de auto zit snap je dat. Daarom kunnen wij (de coureurs, red.) het beste deze discussie voeren. Ik ben in ieder geval gewoon blij dat de FIA het heeft begrepen dat dit een serieus, serieus onderwerp is", aldus de Fransman.

Na de GP in Bakoe had Gasly voor het eerst dit jaar last van zijn rug. "Het was voor mij geen probleem in eerste instantie. Ik breng veel tijd door in de gym, maar ik heb me nog nooit zo gevoeld als in Bakoe. Twee behandelingen van de fysio per dag, omdat mijn rug zoveel pijn deed. Op maandag had ik meteen na mijn vlucht ook opnieuw een sessie, want mijn rug deed pijn. Nog steeds voel ik me wat stijfjes. Het is het nieuwe normaal, maar in de toekomst moeten er echt oplossingen worden gevonden."

Magnussen: "Dit is waar de FIA voor bestaat"

Een andere Formule 1-collega, Kevin Magnussen, moedigt het aan dat de FIA zich mengt in de zaak, want de teams zullen altijd kiezen voor hun eigen belang en niet voor het belang van hun coureurs.

"Dat is waarom de FIA er is. Daarom bestaan ze. Dat is onderdeel van hun werk, het ingrijpen, want we kunnen het niet aan de teams overlaten. Zij zullen altijd doen wat het beste is voor hen. Dat is natuurlijk en dat moet je ook van iedereen verwachten. De FIA is er om in te grijpen als de 'volwassene'", aldus de Haas-coureurs.

Als hij tot slot gevraagd wordt of de FIA louter ingrijpt door het geklaag en de beelden van de strompelende coureurs na de race in Azerbeidzjan, durft Magnussen dat niet te zeggen. Hij hoopt in ieder geval dat de coureurs iets teweeg hebben gebracht.

"Ik weet niet of het een reactie is op de coureurs na Bakoe. Dat moet je hem vragen, maar ik hoop dat ze in ieder geval luisteren naar wat de coureurs hebben gezegd. De FIA maakt zich zorgen om de veiligheid. Vanuit het oogpunt van onze gezondheid, zou dit potentieel een probleem kunnen zijn."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

26 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17