Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin keert terug naar Le Mans met voormalig Red Bull-project

Aston Martin zal onder het eerdere Valkyrie-project terugkeren naar het World Endurance Championship. Vanaf 2025 zullen de groene bolides te zien zijn in de hypercar-klasse.

Vanaf het seizoen van 2025 zal Aston Martin niet alleen in de Formule 1 actief zijn, maar ook in het WEC kampioenschap én het IMSA kampioenschap binnen de endurance-wereld. Hier zal het groene team onder meer meedoen met de hypercarklasse, dit door een vernieuwd programma met de Valkyrie.

Eerder was Aston Martin, toen nog naamsponsor van Red Bull in de F1, samen met het Oostenrijkse topteam betrokken met het ontwikkelen van de Valkyrie-bolide. Adrian Newey heeft de straatlegale auto ontworpen, maar met een vernieuwd programma zal Aston zonder Red Bull het enduranceracen betreden.

Hiermee keert het Britse automerk na een lange tijd weer terug in actie tijdens onder meer de prestigieuze 24 uur van Le Mans. "We zijn hier al sinds het prille begin van Le Mans en dankzij de glorieuze inspanningen zijn we erin geslaagd om 19 keer te winnen in de glorieuze race, dit in de afgelopen 95 jaar", aldus CEO Lawrence Stroll.

"Nu keren we terug naar de plek waar de eerste zeges plaatsvonden met als doel de geschiedenis opnieuw te schrijven met een prototype dat is geïnspireerd op de snelste productieauto die Aston Martin ooit heeft gebouwd", zegt hij, doelend op de door Newey en Miles Nurnberger ontworpen bolide.

Wie er voor Aston Martin gaan rijden, dat is nog niet bekendgemaakt.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull-Mercedes Red Bull onthult Wolff-blokkade na 'deal' met Mercedes