Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Aston Martin

Aston Martin: "We kunnen het Red Bull en Mercedes lastig maken"

Vanaf 2021 zien we de groene kleuren van Aston Martin terug op de Formule 1-grid. Het team, tot dit seizoen bekend als Racing Point, wil hoge ogen gaan gooien in de Formule 1. Lawrence Stroll, eigenaar van de autofabrikant en het bijbehorende Formule 1-team, heeft grote doelen voor ogen en gaat voor het maximaal haalbare. Hij wil met Mercedes en Red Bull in gevecht, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Begin vorig jaar nam Lawrence Stroll, een van de eigenaren van Racing Point, autofabrikant Aston Martin over. 1+1 werd 3 en al snel maakte hij bekend dat hij van Racing Point een Formule 1-fabrieksteam wilde gaan maken. Per 2021 zullen we dan ook de naam Aston Martin, dat de afgelopen jaren al als Red Bull-sponsor schitterde, weer als team terugzien in de Formule 1.

In aanloop naar het seizoen sprak RacingNews365 exclusief met de teameigenaar, Lawrence Stroll, die vol goede moed en met grote ambities aan het nieuwe Formule 1-avontuur begint. We vroegen hem ten eerste naar zijn doelen voor de komende jaren. "Ten eerste om de naam Aston Martin weer terug te brengen naar de Formule 1. De terugkeer is de grootste gebeurtenis in de Formule 1 in de laatste decennia. Het is niet zomaar een klein, nieuw teampje, het is een autofabrikant met 107 jaar aan historie, dat wereldwijd wordt herkend als een van de leiders op het gebied van luxe en high performance wagens."

Want bij Aston Martin gaat het al jaar en dag om racen: "De geschiedenis van het bedrijf, het DNA van deze autofabrikant, het draait daarbij allemaal om racen. 107 jaar geleden racete het team al. Zo ver gaat het terug. In 1959 wonnen we Le Mans en de wortels van dit bedrijf, het DNA, alles draait hier om racen", benadrukt hij nogmaals. "Het maakt me trots om Aston Martin weer terug te laten keren in de Formule 1."

Dat de plannen van Aston Martin in de Formule 1 groots zijn, moge dan ook duidelijk zijn. Als zakenman gaat Stroll voor niets minder dan het hoogst haalbare. "Mijn plannen en mijn ambities heb ik vanaf dag één duidelijk gemaakt toen ik de voorzitter van Aston Martin werd. Sinds ik in april 2020 ben gestart heb ik de autofabrikant al op monumentale wijze getransformeerd en je kan tevens zeggen dat het Formule 1-team vorig jaar ook zo’n transformatie heeft doorgaan."

"We zijn het seizoen als vierde geëindigd", vervolgt hij. "Terwijl we naar mijn mening de derde plek hadden verdiend. We hadden wat pech, met wat ploffende motors tijdens de laatste races. Ondanks dat hebben we bewezen dat we een team zijn die het gevecht met de grote jongens aan kan gaan. Door de deal met onze nieuwe titelsponsor Cognizant kunnen we de strijd nog harder aan gaan."

Interview gaat verder onder de afbeelding.

			© Aston Martin
	© Aston Martin

Lawrence Stroll had zo zijn redenen om van Racing Point het Aston Martin fabrieksteam te maken. "Ten eerste is de Formule 1 een geweldig marketingplatform. Voor ons als autofabrikant was het een no brainer. Elk ander bedrijf waar ik de eigenaar van ben geweest, daar werd ik eigenaar om te winnen. Winnen heeft in Formule 1 echter meerdere betekenissen. Het vorige seizoen was voor ons een overwinning, al finishten we helaas als vierde en niet als derde. Maar als je ziet waar we vandaan kwamen, dan was het gewoon een overwinning."

Is Stroll er dan echt van overtuigd dat hij het in de toekomst op kan nemen tegen teams als Mercedes en Red Bull? Wat houdt succes voor hem en Aston Martin in? "We willen vanaf dit jaar regelmatig op het podium staan en een paar races winnen. Afgelopen jaar zagen we al dat we daar toe in staat zijn. We willen op de deur kloppen van de tweede plaats en een sterk derde team zijn. Dat zou komend seizoen voor ons betekenen dat we aan het winnen zijn."

"Afgelopen seizoen bevonden we onszelf al een beetje in die positie. We hebben echter wat pech gehad, maar dat hoort natuurlijk bij racen. We zullen komend seizoen nog sterker terugkomen dan vorig jaar, toen we al een grote sprong voorwaarts hebben gemaakt", zo is Stroll zeker van zijn en Aston Martins zaak.

Aan de motivatie van zijn team zal het in ieder geval niet liggen. "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe gemotiveerd de 500 mensen in de fabriek zijn nu we Aston Martin zijn. Simpele dingen als de naam bij de ingang veranderen en het uitdelen van nieuwe bedrijfskleding. Iedereen praat over de nieuwe kleuren en iedereen heeft daardoor een nog hogere versnelling gevonden. Het werkt echt heel motiverend, dat voel je gewoon."

Of er echt met Mercedes kan worden gevochten, dat valt nog te bezien. Op de hele korte termijn verwacht Stroll senior dat in ieder geval nog niet. Maar in de toekomst is alles mogelijk. "Denk ik dat we Mercedes kunnen verslaan? Zeker niet komend jaar, daar zijn we gewoon erg realistisch in. Maar door de nieuwe regels die in 2022 worden ingevoerd moet het veld dichter op elkaar komen te staan. Of dat echt zo gaat zijn, dat moeten we nog zien. Als het echter uitpakt zoals men hoopt, dan denk ik dat we Mercedes, Red Bull en Ferrari het lastig kunnen maken."

Met medewerking van Dieter Rencken.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

8 reacties