Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin zet hoog in: "Willen Red Bull, Ferrari en Mercedes verslaan"

De Formule 1-renstal van Racing Point, die vanaf 2021 door het leven gaat als Aston Martin Racing, zet hoog in. Binnen enkele jaren moet het team meedraaien in de absolute top van de F1.

Aston martin red bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Onder de noemer Aston Martin moet vanaf 2021 alles anders worden bij Racing Point. Het team dat voortkwam uit, achtereenvolgens, Jordan, Midland, het Nederlandse Spyker en Force India, heeft de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in haar team en zal dit blijven doen.

Met zakenman Lawrance Stroll aan het roer en een deal met Aston Martin staat er in 2021 een 'nieuw' team aan de start. Teambaas Otmar Szafnauer deelt in gesprek met F1.com de ambitieuze doelstellingen.

"Het wordt waarschijnlijk een driejarenplan voor ons. De fabriek heeft enkele jaren nodig en het aannemen van de juiste mensen neemt tijd in beslag nodig. Tijdens deze transitiefase staan we waarschijnlijk nog niet 100% waar we willen staan."

"We spreken van een driejarenplan en ieder jaar moeten we beter worden. We zouden nooit een terugval moeten krijgen."

Aston Martin richt zich niet op gevechten met teams als Renault en McLaren, die momenteel de grootste concurrenten vormen. De ambitie ligt in het behalen van de absolute top, daar waar Mercedes, Red Bull en Ferrari nu de lakens uitdelen.

"Ons doel is om in de top drie terecht te komen, waarbij we competitief zijn en kans maken om races te winnen en op regelmatige basis op het podium te staan. Mochten we niet in de top drie staan, dan is het doel dat de top drie niet langer een top drie is, maar een top vier - inclusief Aston Martin."

"Als we op hetzelfde niveau presteren als de andere topteams, dan zou dat een succes voor ons zijn."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"